Derde handwerkbeurs Den Bosch 28 en 29 september


'S-HERTOGENBOSCH, 20070919 -- Na de zeer succesvolle vorige edities van de enige Nederlandse handwerkbeurs, vindt de "Handwerkbeurs" voor de 3e maal weer plaats in `s-Hertogenbosch. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 september aanstaande zijn de Brabanthallen omgetoverd tot het walhalla voor liefhebbers van pure naaldkunst en textiel.

Op de Handwerkbeurs is alles op het gebied van handwerken en textiel te vinden. Het assortiment wordt steeds uitgebreider. Tussen alle hobbybeurzen, waar het voornamelijk draait om kaartjes maken en papier, is de Handwerkbeurs een verademing voor liefhebbers van textiel handwerken. Daar waar vele traditionele handwerkwinkels verdwijnen in Nederland, kan men op de beurs terecht voor alle materialen. Meer dan 50 verkoopstands uit binnen- en buitenland op het gebied van breien, borduren, quilten, punchen, weven, hardanger, kantklossen, tapisserie en textiel zijn vertegenwoordigd en zullen alle nieuwigheden laten zien.

Een gedeelte van de beurs is ingericht met naai-, borduur- en lockmachines. Zo zijn diverse grote merken zoals Bernina en Brother aanwezig en zijn de de nieuwste machines te bewonderen. Ook zijn er demonstraties op industriële borduurmachines en workshops op Bernina machines. Tevens organiseert Bernina de BSR Challenge, met behulp van de speciale BSR-machines kan de bezoeker aanschuiven om een leuke gele linnen tas te borduren en versieren.

Bezoekers kunnen zelf actief deelnemen aan de verschillende workshops zoals borduren door Tammy's Treasures, de bijzondere Japanse Temari naaldkunst door Sandra Moek, naaldschilderen door Wilhelmien van Aarle. Demonstratrice Jeanette Evers begeleidt workshops op de Bernina naai- en borduurmachine

Breiliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het breicafé van Stitch 'n Bitch Nederland en de vele breiwinkels. Een groep van ca. 10 leden van Stitch 'n Bitch zitten gezellig te breien. Zij beantwoorden vragen en geven tips. De bezoeker kan ook de breinaalden meenemen en een pennetje meebreien.

De beurs is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt ¤ 7,00, kinderen tot 12 jaar gratis onder begeleiding. Het adres van de Brabanthallen is Diezekade 2 te `s-Hertogenbosch. Voor meer informatie kunt u de website www.handwerkbeurs.nl bezoeken.





Second Events