Ingezonden persbericht


Nieuws op www.wijninfo.nl

Nederlandse Wijnfeesten

28 t/m 30 september 2007 in Groesbeek

In het laatste weekend van september zullen de 1ste Nederlandse Wijnfeesten plaatsvinden. De prachtige locatie voor dit evenement is Groesbeek, de diamant tussen de zeven heuvelen.

De organisatie is in handen van de Stichting Nederlandse Wijnfeesten, die op initiatief van de Groesbeekse wijngaardeniers (inmiddels goed voor 10 ha wijnbouw), plaatselijke ondernemers, de Winkeliersvereniging en de Stichting Toerisme en Recreatie Groesbeek is opgericht. Er is een gevarieerd programma samengesteld voor alle wijnkenners en wijnliefhebbers uit binnen- en buitenland.

De Nederlandse Wijnfeesten gaan van start op vrijdag 28 september, voorafgaand aan de Nederlandse Wijnweek, met het Nationaal Wijngala. Op een sfeervolle locatie in Groesbeek. kan wijnminnend Nederland genieten van een dinerdansant gecombineerd met 'the wine-experience' met veelbelovende proeverijen van Nederlandse en buitenlandse wijnen. Dit avondprogramma staat garant voor een spraakmakende avond, met culinaire, informatieve en ludieke elementen. En natuurlijk prachtige muziek.

Op zaterdag 29 september richt men zich met het Wijnamusement op een breed publiek met proeverijen van (o.a. Nederlandse) wijn en bijpassende amuses. Wijngaardeniers, wijnimporteurs en wijnhandelaren krijgen de gelegenheid zich te presenteren in het centrum van Groesbeek aan een publiek van wijngeĂŻnteresseerden. Er zullen workshops plaatsvinden en er worden wijngerelateerde ambachten, producten en diensten gepresenteerd. Het programma biedt naast wijn ook culinaire, creatieve, informatieve, sportieve en muzikale activiteiten voor groot en klein.

Voor de zaterdagavond heeft de organisatie nog een grote muzikale verrassing in petto.

Op zondag 30 september zetten de Nederlandse wijngaardeniers, (waaronder de zeven Groesbeekse,) hun poorten open voor de Nationale Open Dag van de Wijngaardeniers. Er worden bij de verschillende wijngaarden rondleidingen gegeven en er vinden activiteiten plaats voor groot en klein. Vanuit Groesbeek Centrum, de diamant tussen de heuvels, kan een toer gemaakt worden met paardentram of pendelbus langs de wijngaarden. Tevens is er een fietsroute verkrijgbaar. Het centrum van Groesbeek biedt, tussen de bezoeken aan de wijngaarden door, een programma voor het hele gezin.

Voor meerdaagse bezoeken zijn er arrangementen met overnachtingen mogelijk, waarbij onderdelen van het programma geboekt kunnen worden. Ook in de Nationale Wijnweek van 30 september t/m 7 oktober zijn er speciale wijnactiviteiten in Groesbeek. Hierover zal t.z.t. meer informatie beschikbaar komen.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt U bellen met tel. 024-3443139 of 06-123 64 913 of stuur uw vraag per email naar ben.van.leeuwen@kabelfoon.nl . Kijk eens op http://www.nederlandsewijnfeesten.nl/