Deze winter wordt wit

28/09/2007 22:53



PR Newswire



KITZBÜHEL, Oostenrijk, September 28 /PRNewswire/ --

- Nieuws vanuit de Kitzbüheler Alpen: De grootste skibond van Tirol doet een grote investering in sneeuwzekerheid en comfort

Eén van de grootste wintersportbestemmingen ter wereld, de Kitzbüheler Alpen, start in het winterseizoen 2007/2008 met toonaangevende innovaties. Belangrijkste oogmerk daarbij is: De verdere uitbouw van installaties voor besneeuwing, comfortabele liften en kabelbanen, alsmede aangename voorzieningen voor de sneeuwhongerige gast. 704 kilometer uitstekend geprepareerde pistes en ettelijke uitdagende skiroutes, pretparken en Tiefschnee (diepe, droge sneeuw) afdalingen wachten erop om ontdekt en ervaren te worden. En dat in spreekwoordelijke zin.

Sneeuwzeker in drie dagen

Voor het winterseizoen 2007/2008 zetten de Kitzbüheler Alpen in op de kleur wit. Die zekerheid wordt veroorzaakt door de enorme investeringen die al sinds jaren zijn gedaan in alles bedekkende sneeuwmachines. Zo zorgen vanaf deze winter niet minder dan 2.053 sneeuwkanonnen voor gelijkmatige, perfecte sneeuw op tweederde van de in totaal 704 kilometer skipiste van de grootste skibond van Tirol. Dat komt overeen met de afstand Kitzbühel-Wenen, Kitzbühel-Zürich of Kitzbühel-Würzburg. Onafhankelijk van seizoensgebonden verschillende soorten neerslag, zorgen de krachtige sneeuwmachines in de Kitzbüheler Alpen voor een dikke, compacte laag sneeuw.

Dienstverlening voor de recreatie skiër

Maar er wordt niet alleen in sneeuwzekerheid, maar ook in comfort geïnvesteerd: Op de onlangs eveneens besneeuwde Steinbergkogelpiste in het skigebied Kitzbühel verwent een nieuwe koppelbare 8ste stoeltjeslift de gasten met speciale overkapping, die bescherming biedt tegen weer en wind, en comfortabele stoelverwarming. In SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental worden de bestaande lichtvoorzieningen van de Talabfahrt Söll op drie afdalingen uitgebreid en wordt de Hollernabfahrt in Westendorf verbreed. Daarnaast wordt in Hopfgarten bij Bodnerschmiedfeld een modern gebied voor beginners met een 50 meter lange oefenbaan geopend. In Wildschönau zorgt een nieuw restaurant op de top van de Schatzberg met een adembenemend uitzicht voor enthousiasme en - last but not least - opent bij het Hahnenkamm dalstation in Kitzbühel een ondergronds, 1.000 vierkante meter groot ski service centrum met een sportwinkel, skiverhuur en -service en -depot, zijn deuren.

Meer informatie is te verkrijgen op: http://www.kitzalps.com, alsmede bij Kitzbüheler Alpen Marketing, Tel: +43-5356-64748.

Beeldmateriaal is beschikbaar op

http://www.kitzalps.com/images/de/photologin.asp?ID=2?=90

Voor vragen kunt u terecht bij:

MMag. Lukas Krösslhuber
Geschäftsführer
Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH
Tel: +43-(0)-5356-64748
mailto:lk@kitzalps.com
http://www.kitzalps.com
Voor vragen kunt u terecht bij: MMag. Lukas Krösslhuber, Geschäftsführer, Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH, Tel: +43-(0)-5356-64748, mailto:lk@kitzalps.com