China Now: kunstenaars bij voorbezichtiging en opening

10/09/2007 15:28



Cobra Museum



'China Now' - kunst in tijden van verandering

29 september 2007 t/m 27 januari 2008

'China Now' biedt een spectaculair en omvangrijk overzicht van hedendaagse Chinese kunst. Bijzonder is dat de presentatie is samengesteld door Feng Boyi die als onafhankelijk conservator de vernieuwende ontwikkelingen in de Chinese hedendaagse kunst vanaf de eerste ontwikkelingen meemaakte en begeleidde. Hij selecteerde voor China Now werken van de beste hedendaagse experimentele kunstenaars die momenteel werkzaam zijn. In de tentoonstelling worden meer dan 75 werken getoond van 40 kunstenaars die voor een groot deel afkomstig zijn uit de collectie van het Essl Museum in Wenen. De presentatie is aangevuld met recent werk uit China.

De voorbezichtiging en opening vinden plaats in aanwezigheid van Feng Boyi en de kunstenaars Huang Rui, Liu Jianhua, Yin Xiuzhen, Li Dafang en Chi Peng.

Programma voorbezichtiging - 28 september 2007

16.00 uur Voorbezichtiging en rondleiding door de Chinese gastcurator Feng Boyi. Ook aanwezig zijn een aantal kunstenaars uit de tentoonstelling en kunstverzamelaar Karlheinz Essl. Allen zijn beschikbaar voor interviews. 17.30 uur Officiële opening door mevrouw Xue Hanqin, ambassadeur van de Volksrepubliek China.

Persmateriaal

Er is een uitgebreide persmap beschikbaar. Voor een recensie-exemplaar van de gelijknamige catalogus van Uitgeverij d'Jonge Hond, kunt u vooraf contact opnemen met de afdeling public relations van het Cobra Museum via tel. 020 5475038. Voor instructies voor het verkrijgen van beeldmateriaal en het downloaden van het persbericht: zie www.cobra-museum.nl (pers). Voor het gebruik van onze beeldbank heeft u een code nodig die eveneens verkregen kan worden via de afdeling public relations. Het eerste persbericht van de tentoonstelling 'China Now' is nog te downloaden via de website van het museum: www.cobra-museum.nl.

Amstelveen, 10 september 2007





http://www.cobra-museum.nl