Tienduizenden mensen op de been met Oranje Fonds Ontmoetingsweekend

17/09/2007 12:42



Oranje Fonds



Ruim 300 organisaties uit het hele land doen op 29 & 30 september mee aan het Oranje Fonds Ontmoetingsweekend en houden 'Open Huis'. Bewoners en andere belangstellenden maken kennis met een organisatie of vereniging bij hen uit de buurt. Het Oranje Fonds organiseert dit evenement voor de derde keer. In voorgaande jaren namen in totaal 30.000 mensen een kijkje bij een organisatie in de buurt. Dit leidt tot veel bijzondere ontmoetingen in het hele land en legt de basis voor meer samenhang in buurten, wijken en dorpen.

Het Oranje Fonds organiseert een dergelijk Ontmoetingsevent voor de derde keer om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen. Tevens is het voor de deelnemende organisaties een extra gelegenheid om hun activiteiten te presenteren. De twee voorgaande jaren bezochten in het totaal ruim 30.000 mensen een organisatie bij hen in de buurt. Dit leidde op veel plekken tot nieuwe vrijwilligers en deelnemers.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: 'We zijn zeer verheugd dat zich zoveel organisaties hebben aangemeld voor het Oranje Fonds Ontmoetingsweekend. Dit jaar hebben we de openingstijden vrijgelaten. Zo stellen we nog meer organisaties en bezoekers in de gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Een simpele ontmoeting tussen mensen vormt immers de basis voor wederzijds begrip en respect'.

Tijdens het Oranje Fonds Ontmoetingsweekend organiseren vele organisaties, verenigingen en buurtcentra bijzondere activiteiten. Een kleine greep: een Afghaanse theeceremonie bij Vluchtelingenwerk Oss; een jumpstyle presentatie in Oentsjerk; Japanse (zang)optredens in Almere; samen een collage schilderen in Apeldoorn; een vechtdalwandeling maken vanuit Ommen; een iftarmaaltijd eten en je verhaal vertellen in Alblasserdam; twee aan twee op virtuele wereldreis in Delfshaven Rotterdam.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer 22 miljoen aan organisaties die werkzaam zijn binnen de sociale kant van Nederland, Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Màxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

De deelnemers en hun programma's vindt u op: www.ontmoetingsweekend.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.ontmoetingsweekend.nl