Ingezonden persbericht


's-Hertogenbosch, september 2007

Geachte heer/mevrouw,

Vanaf zaterdag 29 september 2007 kunt u in het Noordbrabants Museum de volgende expositie zien:

Wauw! Nederland in de jaren '70

29 september 2007 t/m 28 januari 2008

De jaren '70 vormen een omstreden decennium. De één ziet het als een tijdperk van idealisme en zelfontplooiing, de ander als een periode van geitenwollen sokken en doorgeschoten tolerantie. Maar dat ons land in deze jaren ingrijpend veranderde, dáárover is iedereen het eens. Het Noordbrabants Museum wijdt een bruisende en inspirerende tentoonstelling aan deze turbulente periode onder de titel: WAUW! - Nederland in de jaren '70.

De jaren '70 lijken al een eeuwigheid geleden. De tijd van macramé plantenhangers, schrootjes en interieurs waarin de kleuren oranje, bruin en geel overheersten, is voorgoed voorbij. Dat geldt niet voor de maatschappelijke veranderingen die in deze jaren hun beslag kregen, zoals de zorg om het milieu, de mondigheid van de burger of de emancipatie van vrouwen en minderheden. Sommigen menen dat veel hedendaagse problemen hun oorsprong vinden in deze periode: de vermeende teloorgang van normen en waarden, al te sterke individualisering en drugsgebruik. WAUW! biedt bezoekers de mogelijkheid hun oordeel over deze periode te vormen, te herzien of aan te scherpen.

De voorbezichtiging van de tentoonstelling vindt plaats op donderdag 27 september a.s. en vangt aan om 11.30 uur. Graag nodig ik u uit tot het bijwonen van deze besloten bijeenkomst. We starten met een inhoudelijke toelichting op de tentoonstelling door samensteller Charles de Mooij. Ook het boek over de jaren '70, dat op zaterdag tijdens de opening gepresenteerd wordt, kan ingezien worden. Het boek is een gezamenlijke uitgave van het Noordbrabants Museum, het Nationaal Archief en uitgeverij Waanders. Aansluitend bekijken we de expositie, inclusief de circa 15 minuten durende documentaire van VPRO/Geschiedenis TV. Daarna wordt de lunch geserveerd en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Wilt u zo vriendelijk zijn om het antwoordformulier in de bijlage z.s.m. ingevuld te retourneren?

Met vriendelijke groet,

Jan van Laarhoven

Directeur

Dit bericht is afkomstig van:
Ingrid van Berlo
Afdeling communicatie
Noordbrabants Museum
Postbus 1004, 5200 BA 's-Hertogenbosch
tel. 073- 68 77 808.