TROS

Hilversum, 25-09-2007

Afdeling Marketing & Communicatie

Radio

TROS MUZIEKCAFÉ

Uitzending zaterdag 29 september

Radio 2 - 16.00 uur

KATIE MELUA EN NICK & SIMON

TE GAST BIJ TROS MUZIEKCAFÉ

Daniël Dekker ontvangt zaterdag 29 september een paar grote namen uit de muziekwereld:

Katie Melua trad voor het eerst op bij TROS MUZIEKCAFÉ in 2004. Sindsdien heeft haar populariteit in Nederland een grote vlucht genomen. Haar liedjes zijn prachtige melodieuze pareltjes met een altijd verrassende titel. De nieuwste single heet 'If you were a sailboat'.

Nick & Simon is inmiddels een beroemd Volendams
duo. Hun vorige week uitgekomen cd 'Vandaag' was al goud voordat hij in de winkels lag en hun vorige album staat al 73 weken hoog in de albumlijst genoteerd. Zaterdag een gesprek en een optreden.

De broers Erwin (vocals, sax) and Roeland (guitar) Werring zijn getalenteerde musici, die opgegroeid zijn met klassieke muziek, jazz en rock. De muziek van Werring wordt getypeerd als pop/rock, maar bevat ook elementen uit de disco en electro hoek. In TROS MUZIEKCAFÉ laten ze horen hoe dit klinkt.

Ryan Dan bestaat uit de eeneiige tweeling Ryan en Dan Kowarsky uit Toronto, Canada. Ryan en Dan zijn al jaren lang bezig met het maken van muziek. De liefde voor opera en harmonieën is hun van huis uit met de paplepel ingegoten. Hun eerste single in Nederland heet 'Like the sun'.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Presentatie: Daniël Dekker.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl