Gemeente Nijmegen

|DATUM NUMMER PERSBERICHT        |
|25 september 2007 070925        |
Gratis koffie en gebak voor eerste klanten Waalsprinterwinkelpendel

Bezoekers van de Nijmeegse binnenstad die aanstaande zaterdag met de Waalsprinter naar het centrum komen, worden door vervoersbedrijf Novio en de gemeente Nijmegen op koffie en gebak getrakteerd. Het gebak wordt aangeboden ter gelegenheid van de start van de Waalsprinterwinkelpendel. Deze biedt voortaan op koopavond, zaterdag en koopzondagen winkelend publiek het gemak van een goedkope en makkelijk te vinden parkeerplaats op P + R Waalsprinter, en snel en comfortabel vervoer naar hartje stad.

Op vertoon van een op zaterdag 29 september uitgegeven parkeerkaart van P + R Waalsprinter kan de houder van deze parkeerkaart een gratis kopje koffie of thee met gebak nuttigen bij het Gelders Koffiehuis. Het aanbod geldt ook voor maximaal drie medepassagiers. Novio en de gemeente Nijmegen hebben bewust gekozen voor het Gelders Koffiehuis. Deze horecagelegenheid bevindt zich aan het Kelfkensbos, vlak bij de halte van de Waalsprinter-winkelpendel aan het Kelfkensbos.

De Waalsprinter is een pendelbus die sinds begin september via de busbaan over de Waalbrug naar het centrum rijdt (de halte bevindt zich op de hoek Canisiussingel/Traianusplein) en non-stop doorgaat naar Heijendaal. Om winkelend publiek dat gemakkelijk en goedkoop naar hartje stad wil van dienst te kunnen zijn, gaat de Waalsprinter vanaf deze week ook op koopavond, zaterdag en koopzondag rijden en stopt dan bij het Kelfkensbos. Binnenstadbezoekers kunnen zo de file voor de afslag naar het centrum omzeilen, hoeven niet meer op zoek naar een parkeerplaats, en betalen bovendien slechts 2 euro voor hun parkeerplaats.

Op koopavond rijdt de Waalsprinter zoals op iedere werkdag tot 20.00 uur via de halte Traianusplein/Canisiussingel naar Heijendaal. Vanaf 20.00 uur tot 21.30 uur rijdt de Waalsprinter iedere tien minuten via de halte op de Canisiussingel rechtstreeks naar het Kelfkensbos en weer terug naar P + R Waalsprinter. Op zaterdag en koopzondag rijdt de Waalsprinter-winkelpendel tussen 11.00 en 18.00 uur iedere tien minuten de route P + R Waalsprinter-Canisiussingel/Traianusplein-Kelfkensbos-P + R Waalsprinter.

P + R Waalsprinter aan de Prins Mauritssingel (voorheen A325) is eenvoudig te bereiken uit de richtingen Tiel, Arnhem en Bemmel en staat duidelijk aangegeven op ANWB-borden. De Waalsprinter-winkelpendel is een initiatief van de gemeente Nijmegen en vervoersbedrijf Novio. Op de website van de Waalsprinter (www.waalsprinter.nl) staat uitgebreide informatie over de nieuwe service.

Bij wijze van promotie is gebruik van de Waalsprinter op koopzondag 7 oktober en koopzondag 2 december gratis.

Noot voor de pers (

Gemeente Nijmegen