St. De Opkikker organiseert voor ruim 500 gezinnen een Opkikkerdag

26/09/2007 13:04



Stichting De Opkikker



Almere, Zeewolde 29 september 2007

Vliegen in een Dakota, brandweerman zijn, boeven vangen met de politie, op pad met een nostalgische kever of een Hummer van 11 meter niets is te gek voor ruim 50 langdurig zieke kinderen en het daarmee verbonden gezin op 29 september a.s.

Stichting De Opkikker organiseert in samenwerking met Stichting Hoogvliegers (speciaal opgericht om voor langdurig zieke kinderen te vliegen), Fortis Bank en Center Parcs De Eemhof een Super Opkikkerdag waarbij alles uit de kast wordt gehaald om onze kleine zieke medemensen even uit de dagelijkse vaak harde realiteit te laten ontsnappen en hen een dag aan te bieden die zij niet snel vergeten. Alle gezinnen krijgen een eigen draaiboek "op maat" die aansluit bij de hobby's en interesses binnen het betrokken gezin. Zo gaat het broertje van de 2 jarige Kris met behulp van de brandweer een kat redden uit de boom terwijl Kris vermaakt wordt in een heuse dierenknuffelbungalow waarna het gehele gezin zich in piratenkledij steekt en aanmonstert op een piratenschip om een enorme schat te zoeken. Het dagprogramma van de 9 jarige Stef ziet er heel anders uit, eerst op pad met een mooie kever onder begeleiding van de politie naar het vliegveld Lelystad waar een rondvlucht gemaakt wordt in een Dakota, vergezeld door 10 kleine vliegtuigjes met daarin ook gasten van De Opkikker en stichting Hoogvliegers. Na terugkomst op De Eemhof even lekker griezelen in een speciale griezelbungalow waarna vader en de kinderen een stoere rit maken in een Corvette terwijl moeder een schoonheidsbehandeling ondergaat in de beautysalon. Op deze Super Opkikkerdag worden op deze manier 50 gezinnen op individuele basis "opgekikkerd".

Stichting De Opkikker organiseert deze dag in samenwerking met tal van partijen die enthousiast medewerking verlenen. Ruim 80 relaties zijn op deze dag in touw om een herinnering voor jaren neer te zetten die door de vrijwilligers vastgelegd wordt op foto en video. Voor het eerst sinds haar bestaan organiseert stichting De Opkikker dit jaar voor ruim 500(!) gezinnen een Opkikkerdag.

De begeleiding van de gezinnen gebeurt door vrijwilligers van stichting De Opkikker die op deze dag bijgestaan worden door ruim 70 medewerkers van de Fortis Bank welke op deze manier blijk geven van hun maatschappelijke betrokkenheid.

Deze Super Opkikkerdag begint om 10.00 uur op Center Parcs De Eemhof, Slingerweg 1 te Zeewolde, waarna het programma doorloopt tot 18.00. Op dit tijdstip worden de gezinnen feestelijk uitgezwaaid door de relaties en alle betrokken vrijwilligers waarna het grote opruimwerk begint.

Stichting De Opkikker www.opkikker.nl
Stichting Hoogvliegers www.stichtinghoogvliegers.nl





http://www.opkikker.nl