Gemeente Zaltbommel


Feestelijk opening speelterrein Botterstraat Zaltbommel

Aan de Botterstraat in Zaltbommel wordt zaterdag 29 september a.s. het nieuwe speelterrein geopend. Diverse bewoners uit de Botterstraat, Hoogaarstraat en Westlanderstraat in wijk De Vergt hebben in het voorjaar het initiatief hiertoe genomen. Een werkgroep uit de buurt heeft de plannen uitgewerkt. Deze werden enthousiast ontvangen. Wethouder Kees Zondag verricht de opening van het speelterrein zaterdag a.s. om 14.00 uur.

Een van de onderdelen van het Kleine Stedenbeleid in Zaltbommel is het programma Wijkgerichte aanpak De Vergt. In maart dit jaar hebben inwoners uit die wijk een aanvraag ingediend voor het leefbaarheidsbudget om een speelterrein aan de Botterstaat te realiseren. In een bijeenkomst van bewoners uit de Botterstaat, Hoogaarstraat en Westlanderstraat met wethouder Zondag is gesproken over de mogelijkheden. Tijdens de bijeenkomst is een werkgroep van zeven bewoners geformeerd.

De werkgroep heeft de ideeën voor het speelterrein verder geconcretiseerd. Daarbij is ook gesproken over de randvoorwaarden voor de aanleg, zoals de veiligheid en de rol van de omwonenden en de gebruikers van het terrein. Op 11 juni jl heeft de werkgroep de plannen aan de buurt gepresenteerd. De reacties waren zeer enthousiast. Gezien het draagvlak in de buurt besloot de gemeente het plan te laten uitvoeren.

Wethouder Kees Zondag zal het speelterrein aan de Botterstraat zaterdag 29 september 2007 om 14.00 uur op feestelijke wijze openen. De kinderen uit de buurt zullen een speeltuinlied zingen. Verder worden voor de kinderen diverse activiteiten georganiseerd. Die middag zal een gedeelte van de straat zijn afgesloten voor verkeer. Geplaatst op: 26 september 2007