Nederlandse Spoorwegen


---
File: 21afaf1.gif




Persinfo
Utrecht, 25 september 2007

Gewijzigde dienstregeling ICE International en CityNightLine naar Keulen, Frankfurt,
Basel/München/Zürich

Zaterdag 29 en zondag 30 september

ProRail werkt op zaterdag 29 en zondag 30 september aan het spoor tussen Arnhem en Emmerich. Als gevolg van deze werkzaamheden is de dienstregeling van ICE International en CityNightLine gewijzigd.

ICE International
Alle ICE-treinen van Nederland naar Duitsland v.v. rijden via een andere route en stoppen niet in Arnhem, Oberhausen, Duisburg en Düsseldorf, maar stoppen extra in Venlo. Bovendien beginnen niet alle ICE-treinen hun reis naar Duitsland uit Amsterdam Centraal, maar starten er drie treinen in Utrecht Centraal. Daarnaast vertrekken alle ICE International treinen een uur eerder dan gebruikelijk. Uitzondering is de laatste ICE-trein van de dag met treinnummer 127, deze vertrekt op de oorspronkelijke vertrektijd uit Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal. Gevolg is wel dat reizigers met deze trein een uur later dan normaal aankomen in Keulen en Frankfurt.
Alle ICE-treinen van Duitsland naar Nederland komen ongeveer een uur later aan in Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal. Let op: drie ICE-treinen hebben als eindbestemming Utrecht.

CityNightLIne Amsterdam-München/Zürich v.v. rijdt via een andere route en stopt niet in Arnhem, Emmerich, Oberhausen, Duisburg, Düsseldorf. In plaats daarvan wordt gestopt in 's-Hertogenbosch, Venlo en Mönchengladbach.
Reizgers die met CNL uit Duitsland naar Nederland reizen moeten rekening houden met een latere aankomsttijd van ongeveer 1 uur.

Reisadviezen

ICE International Amsterdam-Keulen-Frankfurt-München/Basel: We adviseren reizigers uit Amsterdam afhankelijk van tijdstip vertrek anderhalf uur tot een uur eerder op reis te gaan,behalve bij ICE 127. Reizigers vanuit Utrecht adviseren wij een uur eerder te vertrekken, behalve bij ICE 127. Reizigers vanuit Arnhem kunnen met binnenlandse treinen naar Venlo reizen en in Venlo overstappen op ICE International. Ga hiervoor anderhalf tot 2 uur eerder op reis .

CityNIghtLine Amsterdam-München/Zürich:
Reizigers vanuit Arnhem kunnen met binnenlandse treinen naar 's-Hertogenbosch of Venlo reizen en daar overstappen op CityNightLine. Ga hiervoor anderhalf tot 2 uur eerder op reis .

Wij raden u aan uw reis te plannen op www.nsinternationaal.nl

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358

Datum 25 september 2007
Pagina 2/2

Meer informatie
Voor meer informatie kunnen reizigers terecht op www.nsinternationaal.nl, bij NS Internationaal TeleSales, 0900-9296 ( 0,35 p.m.) en de verkoopbalies NS Internationaal of haal de folder Werk aan het spoor bij één van de NS-servicepunten. Noot aan de redactie