Gemeente Coevorden

Zaterdag Open dag Brandweer en Ambulance

De mannen en vrouwen van de Brandweer Coevorden en de UMCG Ambulancezorg willen graag laten zien waar ze voor staan. Op zaterdag 29 september houden ze daarom een open dag in de kazerne aan de Hulsvoorderdijk 2 in Coevorden. Vanaf 10.30 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom.

Tijdens de Open Dag is (onder voorbehoud) de traumahelikopter van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) aanwezig. Ook het Sigma-team, dat bij calamiteiten een noodziekenhuis opzet, laat zien hoe zij dit doen. Ook is een legertank en een brandweerhoogwerker te bezichtigen en worden er diverse demonstraties gegeven. Om 11.00 en 14.30 uur wordt een hulpverleningsoefening gehouden: brandweermensen en ambulancepersoneel laten dan zien hoe ze opereren bij een auto-ongeluk.

In brandweerpak op de foto

Kinderen kunnen in brandweerkleding op de foto. De foto's kun je later downloaden van de site www.jeugdbrandweercoevorden.nl. Verder kunnen kinderen zich vermaken op het springkussen en met waterspelletjes en meedoen aan een ballonnenwedstrijd.

Wie eens van dichtbij wil zien wat de Brandweer en Ambulancezorg precies doen en welk materiaal ze hierbij gebruiken is van harte welkom op de open dag. De organisatie roept iedereen op om zoveel mogelijk op de fiets te komen.

6 oktober Open Dag brandweerkazerne Schoonoord

Op vrijdag 5 oktober wordt de nieuwe brandweerkazerne aan de Alle Boelensstraat in Schoonoord geopend door burgemeester Bert Bouwmeester. De dag erna, op zaterdag 6 oktober, houdt de brandweer in Schoonoord een open dag van 11.00 tot 16.00 uur. Meer over het programma volgende week op de informatiepagina.