Gemeente Arnhem

Landelijke Banenmarkt 29 september 2007 laat talent werken(27-09-07) Speciale aandacht voor 45-plussers en Werkgevers Service Punt Op zaterdag 29 september opent wethouder Willem Hoeffnagel de Landelijke Banenmarkt in het Stadhuis van Arnhem. Voor werkzoekenden is de Banenmarkt dé gelegenheid om direct kennis te maken met circa 50 werkgevers, uitzendbureaus en scholingscentra. Speciale aandacht is er voor werkzoekende 45-plussers, die de mogelijkheid krijgen tot speeddaten en het Werkgevers Service Punt, hét aanspreekpunt voor werkgevers voor vragen over personeel, scholing, subsidies en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.
Daarnaast zijn er uiteenlopende activiteiten zoals een beroepenmarkt, demonstraties van politie, leger en brandweer en diverse workshops. Dit alles wordt omlijst met amusement, ondermeer met de Lachende Lamas.

Circa 50 werkgevers, uitzendbureaus en scholingscentra van uiteenlopende aard presenteren zich tijdens de Landelijke Banenmarkt. Behalve reguliere vacatures bieden zij ook leerwerkplekken en stageplaatsen aan.
De hele dag zijn er diverse workshops onder meer over solliciteren, het starten van een eigen bedrijf en het testen van kennis en vaardigheden.
Om 14.00 uur staat er een (besloten) debat gepland, waarbij werkgevers, overheid en brancheorganisaties met elkaar in gesprek gaan over het thema Vergrijzing, blijf bij de tijd! 45-plussers op de arbeidsmarkt.
Defensie, Luchtmacht, Politie en brandweer zijn ook aanwezig om hun vacatures en diensten te presenteren. Verder is Oceanic aanwezig met een watertank. Iedereen kan onder begeleiding met professionele instructeurs zijn/haar eerste duik nemen in deze watertank. Door de dag heen zijn verschillende artiesten aanwezig, zoals de Lachende Lama en het Boptailtrio, om het festival te voorzien van de nodige entertainment.

Speeddating
Na het succes van vorig jaar staat ook speeddating weer op het programma maar dit jaar speciaal voor 45-plussers. Speeddaten zijn korte kennismakingsgesprekken tussen werkzoekenden en werkgevers; het resultaat kan een sollicitatiegesprek zijn.

Gebundelde krachten
De Landelijke Banenmarkt wordt georganiseerd door de partijen die zich inzetten voor een gezonde arbeidsmarkt en werkzaam zijn op het gebied van werk, inkomen en scholing: de gemeente Arnhem, Kamer van Koophandel, CWI, UWV, ROC A12, ROC Rijn-IJssel, HAN, MKB Oost-Nederland en VNO-NCW.
Elk jaar wordt de Landelijke Banenmarkt gehouden in het laatste weekend van september in het stadhuis van Arnhem.