Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Mennen tijdens lustrumeditie van Geldrop Hippique

28/09/2007

Geldrop, 28 september 2007
Op zaterdag 29 september gaat de 25ste editie van Geldrop Hippique van start. Evenals voorgaande jaren maakt naast de spring-en dressuurwedstrijden ook het mennen weer deel uit van dit concours, dat tot en met 14 oktober gehouden wordt.

Het indoor-mennen, dat bij ruitersportcentrum manege Meulendijks al een competitie kent tijdens de wintermaanden, is de laatste jaren een waardevolle toevoeging gebleken op het programma. Het groeiend aantal deelnemers en de daarmee gepaard gaande stijgende publieke belangstelling dragen bij aan het succes van dit programmaonderdeel. De deelnemers leggen tijdens Geldrop Hippique twee manches af tijdens een parcours met enkelvoudige poorten gevormd door pionnen en meervoudige poorten in marathonhindernissen. De tijd op de digitale chronometer met daarbij opgeteld de strafseconden, 5 seconden per afgeworpen bal, bepaalt het resultaat van de combinatie. Er wordt gestreden in zes rubrieken.
Op zaterdag 29 september en zondag 30 september worden de voorrondes verreden voor de finale op zaterdagavond 6 oktober, waar gestreden wordt om een prijzenpot van EUR 2.000. Een aantal menners per rubriek wordt uitgenodigd voor deze finale die wordt aangevuld met een extra rubriek van vier nationale vierspanrijders uit Nederland en België. Meer info:

www.geldrophippique.nl