Ingezonden persbericht


Historie op Assen

Historische races en vijfhonderd klassieke
voertuigen op TT-Circuit Assen

Op zaterdag 29 en zondag 30 september staat het vernieuwde TT-circuit in Assen geheel in het teken van historische voertuigen en historische autoraces, tijdens een grootschalig - en vooralsnog eenmalig - evenement, dat in Nederland zijn gelijke niet kent: Historie op Assen.

Programma
Op het circuit zelf zullen diverse klassieke-autoraces worden verreden. In actie komen onder meer het Historisch Nederlands Kampioenschap Toerwagens & GT's, de Dutch Vintage Sportscar Club en de Youngtimer Trophy Nederland. Tegelijkertijd zullen op het circuitterrein zelf zo'n vijfhonderd historische voertuigen in allerlei variaties te zien zijn: personenauto's, motorfietsen, vrachtauto's, bussen, brandweerauto's, legervoertuigen, tractoren en zelfs stoomwalsen. Zo'n honderd voertuigenclubs laten hiermee een belangrijk stuk Nederlands mobiel erfgoed zien. Er worden demonstraties gehouden, een beurs, een concours d'élégance en een speciale show met voertuigen die al meer dan 30 jaar in familiebezit zijn.

Organisatie
De organisatie van de races is in handen van Track Time BV; de voertuigenshow wordt georganiseerd door de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC), de belangenvereniging voor historische-voertuigliefhebbers, die dit jaar dertig jaar bestaat.

Entreeprijzen en informatie
Historie op Assen, zaterdag 29 en zondag 30 september 2007, beide dagen van 10.00 tot 18.00 uur. Toegang E 15 per persoon per dag, kinderen t/m 12 jaar gratis. www.historieopassen.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht