Ingezonden persbericht


Expositie Robert Roelink in Almelo

persbericht / ROBERT ROELINK

Almelo, 04 SEPT. 2007

ROBERT ROELINK DE MODERNE-KUNST-NOMADE, 45 ANDERE KUNSTENAARS EN ATELIER ROUTE ALMELO

Robert Roelink (33) is weer in Almelo. Het leven zelf met al zijn materie om zich heen als één groot kunst-project, dat is JUST TO BE, het project waar Roelink aan werkt! Er gewoon zijn als Kunstenaar. Je laten zien. Midden in de maatschappij staan en reflecteren. Opzoek gaan naar de ultieme vrijheid! Vrijheid voorspiegelen en dogma's doorbreken! Dat is wat kunstenaar Robert Roelink komende maand voor ogen heeft om in Almelo te realiseren. Schrijf 29 en 30 september in de agenda voor de atelier route te Almelo en mogelijk dat hij de bewoners al reeds eerder verrast met zijn projecten.

"Ik zie mijzelf al, met MOBIELE-WOON-WERK-STUDIO-ATELIER, ooit in een museum of exporuimte staan! Er gewoon zijn met alles wat je hebt als kunstenaar, de totale 100% KUNST beleving van mij als kunstenaar! Die vrijheid met al zijn beperkingen! Dat is waar ik ook nu tijdens deze GASTATELIER maand mee bezig zal zijn. In mijn hoofd spelen verschillende projecten die ik in Almelo wil lanceren. Een geur explosie, een kleur explosie, een beeld explosie en geluid explosie... ...Kunst mag je voelen, ruiken, horen en zien."

Maar je mag hem ook bellen voor een afspraak en dikke kans dat hij voor komt rijden! "Voor mijn MOBIELE-WOON-WERK-STUDIO zijn al speciale workshop projecten geschreven die eind dit jaar en begin 2008 gaan lopen! Ik kan voor komen rijden met mijn eigen MOBIELE-WOON-WERK-STUDIO-ATELIER, mijn leefomgeving, en de mobiele KUNST-atelier voor kinderen en/of volwassenen. Er volgt een korte introductie van het project en de deelnemers gaan aan de slag. Richten hun eigen atelier in en gaan produceren onder begeleiding van de kunstenaar. Deze workshops zijn op aanvraag zowel voor particulieren als ondernemers!"

Naast dat je Robert Roelink als Huyskunstenaar in kan zetten binnen je eigen huis of bedrijf dat een meerwaarde geeft binnen de leefomgeving is Roelink ook actief bezig voor andere kunstenaars!

Alweer vier jaar is Roelink bezig met zijn eigen MAGAZINE / JUST TO BE. Het inmiddels digitale ONLINE-MAGAZINE heeft sinds januari 2006 ook een verlengstuk en wel een heuse eigen internet-TV zender over KUNST EN CULTUUR. Al een geruime tijd is de initiatiefnemer onder de naam JUST TO BE op zoek naar Kunstenaars die hun werk gratis onder de aandacht willen brengen in deze twee maandelijkse ONLINE UITGAVE en de internet-TV zender! Elke deelnemende kunstenaar krijgt hiervoor zelf een eigen ONLINE-MAGAZINE gratis cadeau. Dupliceren mag en kan naar vrienden, geinteresseerden en kennissen gestuurd worden! Op deze manier wil de initiatiefnemer de Kunst dichter bij de medemens brengen. Hij kan nu met zijn initiatief naar zijn deelnemers toe! Persoonlijk kennismaken met kunstenaars en exporuimten! Vertellen en laten zien waar het over gaat en welke mogelijkheden het initiatief in zich heeft!

Het is ruim! Het MAGAZINE gaat over de verscheidenheid van de mens en leefomgeving en de internet-TV zender heeft hier inmiddels ook zeker al een steentje aan bij gedragen. Een reflectie van het leven doormiddel van Kunst!

Al voor 39 euro per jaar heeft de abonnee op het MAGAZINE, om de twee maanden, een dergelijke uitgave op een zelf startende cd-rom in de brievenbus! Elke nummer is telkens weer op een ludieke Kunstige manier verpakt. Een feest om te krijgen dus! Voor al 12 euro kan de abonnee 6X per jaar alleen het ONLINE-MAGAZINE via een geheime code via internet bekijken! Een mooie manier om het abonnement uit te proberen.

Het bijzondere MAGAZINE bestaat uit 32 blz met o.a filmpjes, persberichten, links, uitnodigingen, gedichten, beelden, foto's en is geheel interactief en full-colour! Op de internet-TV zender zijn er elke dag gratis nieuwe filmpjes en geluidsfragmenten van verschillende kunstenaars!

JUST TO BE het initiatief van Robert Roelink zorgt dat er op interssante manieren verschillende werelden aan elkaar kunnen worden gelinkt...

EINDE PERSBERICHT

L.s.,

Bij vragen en/of opmerkingen kan er altijd gebeld worden naar 06 4519 2814

Met vriendelijke groet,

Robert Roelink

www.justtobe.org

'Just to be' is een initiatief van Robert Roelink, werkzaam als kunstenaar/grafisch ontwerper, die blijvend van zich laat horen. Het hele jaar zal het initiatief zich bezig gaan houden met eigen projecten, workshops, ontwerpen en exposities om de wereld van morgen te prikkelen.

Postadres: Reijer Anslostraat 63 2025 TB Haarlem M 06 4519 2814 E pers@justtobe.org