Ingezonden persbericht


ALCMARIA VIXTRIX OPENT HAAR VERNIEUWDE SPORTCOMPLEX OP 29 SEPTEMBER;

Een voetbalwedstrijd tussen gemeentebestuurders en bestuursleden van de omnisportvereniging Alcmaria Victrix, een ballonnenwedstrijd en een officiële aftrap door een lid van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar vormen de belangrijkste onderdelen van de officiële opening van het vernieuwde sportcomplex De Egmonderhout in Alkmaar De Hoef Sportcomplex de Egmonderhout is de thuisbasis van de Omnisportvereniging Alcmaria Victrix. De afgelopen maanden is er volop gewerkt aan de verbetering van dat deel van het complex dat wordt gebruikt door de afdeling Voetbal. Nadat de ledenvergadering eerder dit jaar instemde met een contributieverhoging en voor de vereniging kort daarop ook CAI gelden beschikbaar kwamen, kon een aantal verbeteringen worden doorgevoerd. De Omnisportvereniging is het Sportbedrijf, Sportraad en Sportbureau buitengewoon erkentelijk voor de beschikbaar gestelde bedragen.

Het meest herkenbare is het hoofdvoetbalveld; naast de nieuw geplaatste lichtmasten is een kunstgrasvoetbalveld gerealiseerd. Op kunstgras kan veel meer worden gevoetbald en afgelastingen zullen wellicht tot het verleden gaan behoren.

Een aantal kleedkamers is gerenoveerd, de zittribune is verplaatst (en is voorzien van kuipstoeltjes). Een terras is gebouwd aansluitend aan de nieuw ingerichte kantine. Tenslotte is het asbestverwijderd aan de buitenkant van het verenigingsgebouw en wordt een en ander opnieuw in de verf gezet.

Komende maanden zal nog een trainingshal worden gebouwd, de bouwvergunning daarvoor is binnen, zodat daarvan door zowel de voetbal, als honk-en softbalteams gebruik gemaakt kan worden.

De vereniging wil het vernieuwde complex officieel (her)openen op zaterdag 29 september a.s. er is een programma vastgesteld dat globaal de volgende inhoud kent: 15. ontvangst genodigden en belangstellenden 45. speeches namens burgemeester en wethouders van gemeente Alkmaar en Omnisportvereniging Alcmaria Victrix 17.00 Oplaten ballonnen
17.05 Voetbalwedstrijd tussen gemeentebestuurders - bestuurders AV 18.00 Voetbalwedstrijd AV oud-zaterdag 1 - AV oud-zondag 1 19.00 Receptie
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ingezonden persbericht