De Melkweg

PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

Charlie Dee
songwriter met een verhaal en een bijzonder karaktervolle stem

Melkweg ( za 29 september ( 21.00 uur ( E 9,00 + lidm.

Deze unieke dame staat voor een prachtige verzameling songs, die haar visie op het leven (en de liefde) weerspiegelen. Met subtiele intelligentie en, af en toe, gevoel voor humor onthult zij stukje bij beetje fragmenten uit haar eigen ervaringen. Charlie Dée is een songwriter met een verhaal en een bijzonder karaktervolle stem.

Haar debuutplaat "Where Do Girls Come From" kwam in 2006 uit en veroorzaakte een golf van interviews en lovende reviews waarin zij veelvuldig wordt geassocieerd met grote namen als Rickie Lee Jones, Carole King en Joni Mitchell. Met haar scherpe teksten schetst Charlie een beeld van melancholie, optimisme en eerlijkheid op een warm, persoonlijk en muzikaal zeer afwisselend album.

Geen reden voor Charlie om achterover te leunen want al een jaar na het debuutalbum verscheen de ijzersterke en verrassende opvolger: "Love Your Life".
Een plaat waarop zij het singer/songwriter genre in feite ontstijgt.

De vele liveoptredens hebben onmiskenbaar hun sporen achtergelaten in haar nieuwe songs. Wie Charlie weleens live zag, weet dat ze kan rocken. Gesteund door haar indrukwekkende band laat Charlie bij elk optreden het publiek horen en voelen wie zij is. Het hart van de Rotterdamse klopt nog onverminderd warm, en als ze zingt geeft ze dat zonder reserves aan haar luisteraar.