Gemeente Purmerend

Weidevenne viert tien-jarig bestaan

19 september 2007

In november 2007 bestaat de wijk Weidevenne tien jaar. Zaterdag 29 september aanstaande wordt dit heuglijke feit gevierd. De gemeente Purmerend heeft deze feestelijke dag in samenwerking met bewoners en diverse organisaties georganiseerd.

Begin 2007 heeft een aantal actieve bewoners samen met de gemeente Purmerend het plan opgevat een feest voor en door bewoners van de wijk Weidevenne te organiseren. Na een oproep hebben een flink aantal bewoners en organisaties zich spontaan gemeld om een bijdrage te leveren aan het feest. Dankzij deze aanmeldingen is het mogelijk geworden een zeer gevarieerd feestprogramma te bieden voor jong en oud.

Een Amerikaanse schoolbus rijdt door de wijk. Bewoners kunnen in- en uitstappen om naar het feestterrein gebracht te worden. De bus rijdt ook weer terug naar de opstapplaats. De festiviteiten zijn niet alleen bedoeld voor bewoners uit de wijk Weidevenne, iedereen die zin heeft mee te delen in de feestvreugde is van harte welkom. De feestelijke activiteiten zijn van 10.30 uur tot 17.30 uur op het feestterrein aan de Australiëlaan. De hoofdpresentator op deze dag is mevrouw Francina Baerts.