Minister Eurlings opent A35

De nieuwe snelweg A35 tussen Wierden en Almelo is op 29 september geopend door minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat, samen met regionale bestuurders en omwonenden.
Dit nieuwe stuk snelweg is een half jaar eerder geopend dan gepland. Wierden en Almelo krijgen met de nieuwe A35 een betere aansluiting op het hoofdwegennet. Het doortrekken van de A35 van Almelo richting Wierden verbetert ook de verkeersveiligheid en vermindert verkeersoverlast in beide plaatsen omdat veel verkeer nu via de nieuwe A35 kan worden geleid.

In 2005 is het startsein gegeven voor de aanleg van de nieuwe snelweg en toen was de verwachting dat de werkzaamheden begin 2008 af zouden zijn
. Door een goede beheersing van de uitvoeringsplanning is de weg een half jaar eerder opengesteld dan oorspronkelijk door Rijkswaterstaat was gepland. Er resten nu nog enkele werkzaamheden aan het onderliggende wegennet. De verwachting is dat deze begin december klaar zijn.

Het wegvak maakt deel uit van de hoofdverbinding Zwolle-Twente, waardoor de regio Twente beter bereikbaar wordt. Dat geldt in het bijzonder voor de industrieterreinen in Almelo, Wierden en Vriezenveen. Veel bedrijven krijgen nu een betere aansluiting op het hoofdwegennet.

Voorafgaand aan de officiële opening waren er verschillende activiteiten op de weg voor omwonenden.

Noot voor redacties (