Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout zaterdag 29 september

OOSTERHOUT NB, 29 september 2007

Oosterhouter zorgt voor trammelant in winkel

OOSTERHOUT: Een 20-jarige inwoner van Oosterhout is vrijdagmiddag kort na 14.00 uur aangehouden op de Arkendonk. Hij had kort tevoren een 18-jarige vriendin bedreigd en bespuugd. Dat gebeurde in een winkel waar zij aan het werk was. Ook pakte hij haar ruw bij de arm vast. Daarna kwam hij nog eens terug en wilde niet weggaan uit de winkel, ook al vroeg de bedrijfsleidster dat herhaaldelijk. De vrouw wil alleen een vriendschappelijk band met de man; zij heeft de indruk dat hij een relatie met haar wil. De Oosterhouter is na verhoor heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldieven aangehouden

WAALWIJK: Bij een kledingwinkel aan de Grotestraat heeft de politie vrijdagmiddag kort na 16.30 uur twee minderjarige winkeldieveggen aangehouden. Het betrof een 14-jarig meisje uit Kaatsheuvel en een 17-jarige inwoonster van Waalwijk. Beide meisjes wilde enkele kledingstukken (twee sweaters en een T-shirt) stelen, maar het personeel had dat door. De verdachten mochten mee naar het bureau; bekeken wordt of ze voor een verwijzing naar bureau HALT in aanmerking komen.

WAALWIJK. Een 44-jarige Waalwijker werd rond 17.45 uur aangehouden bij een supermarkt aan de Els. De man probeerde een pakje sigaretten en een pak koffie zonder te betalen mee te nemen. Tegen de Waalwijker werd proces-verbaal opgemaakt.

Jongen (17) rijdt in Dussen zonder rijbewijs

DUSSEN: Een 17-jarige jongen uit Dordrecht is vrijdagavond tegen 21.00 uur aangehouden op de Nieuwe Steeg. Hij reed in een auto, terwijl hij geen rijbewijs had. Toen agenten hem ter controle een stopteken gaven, reed hij door. De auto had hij zonder toestemming meegenomen van de moeder van zijn vriendinnetje uit Hank die ook in de auto zat.

Grote alcoholcontrole op parkeerplaats A59 bij Waspik

WASPIK: Bij een grootscheepse verkeerscontrole op een parkeerplaats langs de A59 bij Waspik is vrijdagavond- en nacht van drie bestuurders het rijbewijs ingevorderd. Zij scoorden boven 570 ug/l, de grens waarbij het rijbewijs wordt ingevorderd. In totaal werden dertien bestuurders aangehouden, waaronder drie zogeheten beginnend bestuurders. Bij reguliere bestuurders is maximaal 220 ug/l toegestaan, voor beginnend bestuurders ligt dat ademalcoholgehalte op 88 ug/l. Er zijn in totaal 885 blaastesten afgenomen.

Ook werden er tien bekeuringen uitgeschreven voor feiten als verlopen APK, verlopen rijbewijs, niet dragen gordel, etc.

De Belastingdienst inde een bedrag van circa 2200 euro achterstallige belastingschulden. Ook werden twaalf voertuigen door medewerkers van de dienst in beslag genomen.

Een 46-jarige man uit Waspik werd aangehouden wegens belediging van een agente. Zij was bezig met de controle van de vrouw van de man en hij vond het nodig de agente uit te schelden en zijn middelvinger op te steken. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding.

Ook op twee andere locaties in het district Oosterhout werden vrijdagavond en zaterdagmorgen controles gehouden. Op de Nerhoven in Gilze werden van 21.45 uur tot 23.45 uur 114 bestuurders gecontroleerd, daarmee was niets aan de hand. Op de Middellaan in Dongen werden twee bestuurders bekeurd, zij bliezen respectievelijk 275 en 345 ug/l. met een rijverbod van respectievelijk een en twee uur werden zij heengezonden.

In Dongen op het Oranjeplein werd vrijdagavond kort voor 22.30 uur een 38-jarige motorrijder uit Tilburger aangehouden. Hij blies 560 ug/l en bleef daarmee net onder grens van het invorderen van het rijbewijs. Dat gebeurt namelijk bij 570 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

Auteur: Andre van den Hul