Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom zaterdag 29 september

BERGEN OP ZOOM, 29 september 2007

Man (25) aangehouden na greep uit kassa

ROOSENDAAL: Een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagmiddag rond 15.30 uur aangehouden op de Nieuwe Markt. Hij zou even tevoren samen met een andere man geld uit de kassa van een boekenwinkel hebben gegrepen. Daarna kon personeel de 25-jarige verdachte vastpakken, de andere dader ging er met het geld vandoor. De verdachte is in verzekering gesteld; de politie onderzoekt de zaak.

Automobilisten onder invloed aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Vier automobilisten zijn vrijdagavond dan wel vrijdagnacht in het district Bergen op Zoom hun rijbewijs kwijtgeraakt, nadat ze betrapt zijn op rijden onder invloed van alcohol. Maximaal is 220 ug/l toegestaan in het verkeer, maar deze vier bestuurders kwamen diverse malen hoger uit. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

STAMPERSGAT: De politie heeft vrijdagavond rond 21.30 uur een 42-jarige Poolse automobilist aangehouden. Dat gebeurde op de Dennis Leestraat. Een getuige belde met de Gemeenschappelijke Meldkamer, nadat hij dat de man en enkele medepassagiers kennelijk onder invloed van alcohol bij hun auto stonden. Op het bureau blies de bestuurder 895 ug/l. Daardoor werd zijn rijbewijs direct ingevorderd. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

WOENSDRECHT: Op de rijksweg A4 is vrijdagavond tegen 24.00 uur een 28-jarige automobilist uit Wuustwezel (België) met zijn auto in de sloot beland. De man kon er op eigen kracht uitkomen. Hij bleek wel stevig onder invloed van alcohol; in verband met de opname in het Lievensberg ziekenhuis (nekletsel) is er geen ademanalyse afgenomen. In het ziekenhuis werd hij aangehouden. Een bloedproef zal nu uitkomst bieden. De man gaf zelf aan enkele biertjes gedronken te hebben. Het rijbewijs van de Belg is ingevorderd.

OUDENBOSCH: Een 31-jarige man uit Oudenbosch is bij een controle kort na 04.30 uur zaterdagmorgen op de Markt aangehouden. Het lukte de man om medische redenen niet de ademanalyse te voltooien, nadat agenten hadden gemerkt dat hij uiterlijk onder invloed van alcohol was. Een GGD-arts heeft een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

HOEVEN: De politie heeft een 23-jarige man uit Zevenbergen op de Bovendonksestraat aangehouden wegens rijden onder invloed. Dat gebeurde zaterdagmorgen kort voor 05.00 uur. Hij blies 690/ugl en ook deze bestuurder kon zijn rijbewijs inleveren.

Aanhouding na huiselijk geweld in Zevenbergen

ZEVENBERGEN: Rond 01.00 uur zaterdagmorgen heeft de politie een 60-jarige inwoner van Zevenbergen aangehouden in zijn woning. Hij wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben mishandeld. Zij heeft verklaar dat dit regelmatig gebeurd. De Zevenberger is op het bureau in verzekering gesteld; de politie onderzoekt de zaak.

Dronken Ossendrechter aangehouden na vernieling winkelruit

OSSENDRECHT: Een 41-jarige inwoner van Ossendrecht is zaterdagmorgen kort voor 03.30 uur aangehouden wegens vernieling van een ruit bij een winkel aan de Steenbergsestraat in Bergen op Zoom. Getuigen hadden het kenteken genoteerd van de auto met daarin vier mannen die daarvoor verantwoordelijk zouden zijn. Agenten reden naar het huisadres van de 41- jarige eigenaar van de auto en daar werd de man aangehouden. Hij bleek ook stevig onder invloed van alcohol, op het bureau blies hij 670 ug/l en dus kon hij zijn rijbewijs inleveren. De politie zoekt uit wie nu exact de vernieling heeft gepleegd; de verdachte was met enkele vrienden op stap geweest.

Tweetal aangehouden in Heijningen na auto-inbraak

HEIJNINGEN: De politie heeft rond 06.00 uur zaterdagmorgen een 16-jarige jongen uit Heijningen en een 33-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Ze worden ervan verdacht te hebben ingebroken in de auto van een 33-jarige man uit Dinteloord. Dat zou gebeurd zijn op de Hoge Heijningsedijk. Het tweetal is in verzekering gesteld; de politie onderzoekt wat er nu precies gebeurd is.

Bestuurder ernstig gewond na aanrijding met landbouwvoertuig

ROOSENDAAL: Bij een verkeersongeval op de Spoorstraat is zaterdagmiddag rond 12.00 uur een automobilist ernstig gewond geraakt. Hij is overgebracht naar het Franciscusziekenhuis. De man vloog uit de bocht en kwam op de verkeerde weghelft terecht. Daar botste hij op het landbouwvoertuig. Een vriend van hem die ook in een personenauto achter het slachtoffer reed, is aangehouden wegens het verlaten van plaats ongeval. Het gaat om een 30-jarige man uit Roosendaal. De politie onderzoekt de toedracht.

Auteur: Andre van den Hul