Ingezonden persbericht


Renger van der Zande



Renger van der Zande gespind na superstart

NOGARO (FRANKRIJK), 29 SEPTEMBER 2007 - Het zag er kansrijk uit, maar soms lukt het even niet. Renger van der Zande kwam fraai uit de startblokken bij de eerste Formule 3 Euro Series race dit weekend op Nogaro, maar spinde in de vierde ronde. Uiteindelijk kwam hij nog op een zestiende plaats binnen.

Renger en zijn team hadden het moeilijk deze dagen. De rijder en zijn engineer kregen niet goed vat op de set-up van de auto. Een negende startpositie was zijn deel na de kwalificatie. Voor de jonge Mercedes-Benz pupil even slikken, zeker na zijn eclatante overwinning in Barcelona vorig weekend.

De race startte onder een gemengd weerbeeld, met afwisselend droge en natte momenten op de baan. Toch vertrok het veld op slicks. Renger had een fraaie start en greep meteen de zevende plaats door Mailleux en Götz te verrassen. Daarmee leek hij op weg naar een nieuwe stunt. Het zou hem namelijk een plaats op de eerste rij bij de zondagrace hebben opgeleverd. Maar in de vierde ronde verloor hij grip en spinde. Game over voor de Prema Powerteam rookie. Renger wist zijn Dallara Mercedes aan de praat te houden en eindigde uiteindelijk nog als zestiende. Winnaar werd Romain Grosjean, die de titel dit seizoen steeds dichter bij ziet komen. Renger's kansen om morgen de eer nog te redden zijn gering. Zijn zestiende startpositie biedt weinig uitzicht op een klassering in de voorste gelederen. Maar de spreekwoordelijke vechtlust van de Nijmegenaar zal hem morgen ook weer vooruit stuwen.

RENGER VAN DER ZANDE : "Dit was even zwaar K.... Ik dacht dat ik 'in control' was, maar raakte toch in de vierde ronde de auto kwijt, bij het ingaan van de chicane. Gewoon mijn kansen verprutst. Ik kan er niets anders van maken. De enige verklaring is dat ik geen goede balans heb gekregen in de auto en dan gaat het makkelijker mis, als je op de limiet rijdt. Slikken en opnieuw beginnen..."



SPONSORS

PARTNERS

Totaalnet Internet

HWA Mercedes

Design is everything

Pro-Racing de autosport-specialist

Arai Helmets Europe

PTM Helmets

Velpprint

Blitz bestickering

RaceXpress

Officieel Playstation Magazine

Insight F1

Ger Peters Sportverzorging,

F1toGO