Politie Groningen
Zaterdag 29 september 2007

Provincie Groningen, 29-09-2007

Groningen: hennepkwekerij opgerold

De politie heeft vrijdagmiddag in een woning aan de Snelliusstraat een kleine hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Op een balkon werden zestien (grote) hennepplanten gevonden. In de schuur werden nog eens acht planten aangetroffen. Hier was ook een kwekerij ingericht. De planten waren zeer groot en zaten vol met henneptoppen. In de woning werden op verschillende plekken nog eens gedroogde henneptoppen gevonden. Alle goederen en apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De twee bewoners van het pand, een 31-jarige man en een 32-jarige vrouw, werden aangehouden. Ook werden meerdere gestolen goederen in de woning gevonden, zoals gereedschap, een bouwlamp, bouwmaterialen, een grote hoeveelheid medicijnen en een tiental agenda?s. De politie onderzoekt nog waar de spullen zijn weggenomen. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: jongens beroofd van geld

Twee jongens uit Groningen (16 en 18 jaar) zijn vrijdagnacht in de Sint Jansstraat door drie andere jongens beroofd van een klein geldbedrag. Ze liepen richting het centrum toen ze door het drietal werden aangesproken. Er ontstond een woordenwisseling, waarna een van de slachtoffers een klein geldbedrag moest afstaan. De verdachten zijn vervolgens weggefietst in de richting van het UMCG.

Groningen: alcomobilist rijdt fietsster aan

Een 33-jarige Stadjer heeft vrijdagavond op de Sontweg een 27-jarige fietsster uit Groningen op een zebrapad aangereden. De man vertelde dat hij uit de richting van de Bornholmstraat reed en dat een bus hem tegemoet reed. De vrouw stak over bij het zebrapad, maar hij zag haar over het hoofd. Door de aanrijding, klapte de vrouw op de motorkap. Ze kwam vijf meter verderop op het wegdek terecht, mede door de gladheid vanwege de regen. De vrouw raakte niet ernstig gewond en mocht na behandeling weer naar huis. Wel had ze lichte pijn aan haar been, hand en hoofd. Agenten roken bij de automobilist een sterke alcohollucht en een blaastest wees uit dat hij inderdaad onder invloed was. Hij werd aangehouden en op het bureau bleek dat hij 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt. De verdachte is ingesloten voor justitie, omdat hij nog acht dagen celstraf heeft openstaan.

Groningen: man rijdt tijdens rijontzegging

Een 60-jarige Stadjer is vrijdagnacht op de Noorderkroonstraat aangehouden voor het rijden tijdens een rijontzegging. Agenten zagen hem rijden en wisten dat hij niet mocht rijden. Hij werd langs de kant van de weg gezet en meegenomen naar het bureau. In augustus was hij ook al betrapt, terwijl hij niet mocht rijden. De man krijgt wederom proces-verbaal.

Groningen: man dreigt met mes

De politie heeft vrijdagnacht in een café in de Zwanestraat een 24-jarige inwoner van Hoogezand aangehouden voor bedreiging en verboden wapenbezit. Een 35-jarige Stadjer en een vriend deden melding dat de verdachte hen met een mes had bedreigd. Agenten gingen op onderzoek uit en in het café troffen ze de verdachte. Hij bekende een mes op zak te hebben. Hierop werd hij aangehouden. Bij zijn fouillering kwamen ook nog eens drie zakjes met mogelijk drugs aan het licht. Hij werd ingesloten voor verhoor. Tegen de Hoogezandster wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: te laat voor disco

Agenten hebben zaterdagmorgen in de Gelkingestraat een 31-jarige inwoner van Hoogezand aangehouden voor mishandeling. Een discotheek weigerde de man bij de deur, omdat ze al dicht waren. Dat kon hij moeilijk accepteren en gedroeg zich vervelend voor de deur. Een 19-jarige man uit Sappemeer stond op straat en kreeg een stoot tegen zijn borst en werd door de verdachte aan zijn kleding getrokken. De man uit Hoogezand werd aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op voor mishandeling.

Delfzijl: vrouw valt van fiets

Een 22-jarige fietsster uit Farmsum is vrijdagmiddag op de Koningin Julianalaan gewond geraakt aan haar hoofd. Zij had te veel spullen aan haar fiets hangen. Achterop stond nog een klein kistje dat tussen haar wielen terecht kwam. Hierdoor viel ze en kwam ze met haar gezicht op het wegdek terecht. Een ambulance heeft haar voor behandeling meegenomen naar een ziekenhuis.

Provincie: niemand onder invloed, zonder gordel en fietsverlichting in orde

Bij een controle in de gemeente De Marne hebben agenten tijdens hun surveillance automobilisten gecontroleerd op het rijden onder invloed en het dragen van de autogordel. Alle twaalf bestuurders hielden zich keurig aan de wet. ?s Avonds werd in Uithuizen, Ten Boer en Bedum een fietsverlichtingscontrole gehouden. Er werden 54 fietsers gecontroleerd. Iedereen had zijn/haar verlichting in orde, zowel achter als voor. De politie is tevreden over de resultaten.

Uithuizermeeden: paard slaat op hol

Een paard met wagen is vrijdagavond op de Havenweg in Uithuizermeeden op hol geslagen. Op de Meidoornweg waren de bestuurder en de bijrijder al van de wagen gegooid. Het halster was gebroken, waarna het paard zijn eigen gang ging. Op de Meidoornweg reed het paard een tegemoetkomende auto aan. Op de Havenweg reed het paard weer een tegemoetkomende auto aan. Hij vervolgt zijn weg over de stoep en raakt daarbij nog eens vijf auto?s. Niemand raakte gewond, alleen de auto?s raakten beschadigd.

Marum: ongeval met beknelling

Op de Verlengde Wilpsterweg in Marum is vrijdagavond een auto van de weg in de sloot geraakt. De auto werd bestuurd door een 56-jarige vrouw uit Veendam. Bij haar in de auto zaten drie andere vrouwen, een 58-jarige en een 52-jarige vrouw uit Musselkanaal en een 88-jarige vrouw uit Annen. De bestuurster reed in een bocht, zonder te remmen, rechtdoor. De auto kwam op zijn kant in de sloot terecht. De vrouwen moesten door de brandweer bevrijd worden uit de auto. De vrouw verklaarde dat ze ineens niets meer zag, omdat de straatverlichting ophield. De 52-jarige en de 88-jarige vrouw raakten gewond en zijn met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De twee andere vrouwen konden met familie meerijden. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Rasquert: de sloot in met alcohol op

Een 20-jarige automobilist uit Zoutkamp is vrijdagnacht op de Warfummerweg met zijn auto in de sloot beland. Hij kwam met zijn auto in de berm en vervolgens schoof hij door de sloot in. Hij zat samen met twee inzittenden uit Zoutkamp (19 en 20 jaar) in de auto. Niemand raakte gewond. Wel werd de bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed. Hij bleek circa 1,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, omdat hij beginnend bestuurder is. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: motor- en bijrijder gewond

Een 27-jarige motorrijder en zijn 19-jarige vriendin uit Delfzijl zijn vrijdagmiddag op de Van Stolbergweg gewond geraakt. Een 44-jarige automobiliste uit Veendam kwam uit de richting van de Julianalaan en wilde linksaf slaan richting de Oude Bos. Vanwege de drukte voor de verkeerslichten in tegenovergestelde richting haalde de motorrijder de stilstaande file aan de rechterkant in. Door dit laatste zag de automobiliste niet dat de motor daar reed. De motor reed tegen de achterkant van de auto aan, toen ze al nagenoeg was afgeslagen. De motorrijder liep in ieder geval een gebroken teen en een open wond op. De vrouw klaagde over een pijnlijke knie en buik. De motorrijder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs categorie A. De politie onderzoekt de aanrijding.

Hoogezand: politie onderzoekt inbraak autobedrijf

De politie onderzoekt een inbraak in een autobedrijf aan de Sluiskade. De inbraak vond vrijdagnacht plaats. Onbekende(n) hebben de voordeur kapot geslagen en wisten zo binnen te komen. Vermoedelijk zijn er meerdere navigatiesystemen meegenomen. De politie startte een onderzoek in de omgeving. Dat leverde niets op. Het onderzoek wordt voortgezet.

Vlagtwedde: man houdt vernielers aan

Een eigenaar van een kledingzaak in de Schoolstraat heeft vrijdagavond drie mannen (18, 19 en 19 jaar) uit Solingen aangehouden. Zijn vrouw zag dat het drietal een beeld dat voor de zaak stond hadden vernield. Hij wist met behulp van zijn buurman de drie heren aan te houden. Hij heeft ze in zijn auto gezet en de deuren op kinderslot gedaan. In overleg met agenten heeft hij ze zelf ook nog naar het politiebureau gebracht, omdat de agenten net op dat moment naar een aanrijding met letsel moesten. Dankzij de alertheid van de eigenaar en de buurman zijn de heren ingesloten voor verhoor.

Provincie: rijden onder invloed

De politie heeft vrijdag meerdere automobilisten betrapt op rijden onder invloed. Vrijdagavond werd een 54-jarige automobilist uit Terborg aangehouden. Hij reed erg langzaam op de Fransestraat in Delfzijl. Een stopteken leverde een sterke alcohollucht op. Ook sprak de man met een dubbelde tong. Hij wilde niet meewerken aan een blaastest, waarna hij werd aangehouden. Ook een ademanalysetest wilde hij niet. Zijn rijbewijs bleek ook nog eens ongeldig verklaard te zijn. Vrijdagnacht werd op de Beneluxweg een 19-jarige man uit ?t Zandt gecontroleerd. Hij bleek ruim 1,35 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook een 30-jarige Stadjer viel door de mand. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en had ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed. Tegen de alcomobilisten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Wirdum, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1065, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Garmerwolde, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1806, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Leek, Lindensteinlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 476, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 67 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Alteveer, Beumeesweg: aantal geregistreerde voertuigen: 515, aantal overtredingen: 100, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


Laatst gewijzigd 29-09-2007 11:23 |