Ingezonden persbericht

Ho-Pin Tung verliest topklassering door falende wheelgun

Door een veel te lange pitstop als gevolg van een falende wheelgun heeft Ho-Pin een potentiële topklassering verloren tijdens de GP2 seizoensafsluiter op het circuit van Valencia.

Vlak voor de start begint het te regenen maar het team maakt een uitstekende beslissing door Ho-Pin toch op slicks weg te sturen, want na een aantal rondes blijkt dat de regen niet doorzet.
Ho-Pin heeft op dat moment vrijwel het hele veld doorkruist en rijdt op P5 met een voorsprong van meer dan 35 seconden op Luca Fillipi die op dat moment rondrijdt op P6. Een marge die ruim voldoende is om een pitstop te maken en P5 te behouden, het team besluit hierop Ho-Pin naar binnen te roepen voor zijn verplichte pitstop.

Gelijk hapert de wheelgun bij het rechterachterwiel en krijgt de pitcrew het wiel in eerste instantie niet los. In alle consternatie wordt nog meer tijd verloren doordat het nieuwe wiel niet correct wordt terug geplaatst. Uiteindelijk kan Ho-Pin met behulp van een tweede wheelgun, nadat hij ruim 30 seconden stil heeft gestaan, zijn weg vervolgen.

Terug op de baan heeft dit tijdverlies van ongeveer een minuut ertoe geleid dat hij terugvalt naar P12, vol tussen de andere vechtende auto's.

Uiteindelijk finisht Ho-Pin de race op P11, op deze positie zal hij ook de sprintrace op zondag aanvangen.

Ho-Pin: ,,Je zult altijd zien dat zulke dingen gebeuren als je op een kansrijke positie rijdt. Maar ook dat hoort erbij, that's racing.''

Valencia, 29 September 2007

Velp, 29 September 2007

----------

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht