Mojo Concerts

Delft, 10 september 2007

Theatertour 'Solissimo' van Thé Lau gaat eind september van start

Sinds hij in 2002 een punt zette achter zijn band The Scene, kwam er een ware lawine projecten van Thé Lau: De verhalenbundel 'De sterren van de hemel', het solo album 'De God van Nederland', zijn songteksten werden gebundeld in 'De teksten', de DVD 'The show' verscheen en de roman 'Hemelrijk'. Als laatste zagen album 'Tempel der liefde' en 't boek 'In de dakgoot / muziekverhalen in mono en zwartwit' het licht. Oktober 2007 wordt zijn nieuwe boek '1000 vissen' verwacht.

Ook op het toneel was het gevarieerd. De laatste tien jaar toerde Thé Lau met verschillende bezettingen langs de theaters en festivals van Nederland en Vlaanderen. Soms begeleid door toetsen dan met een compleet kamerorkest, met rockband en met strijkkwartet. En tenslotte zomer 2007 tóch die langverwachte revival tournee met zijn rockband The Scene (en cd 'The Scene - 2007).

Maar één keer eerder speelde hij helemaal alleen, op een roemruchte avond in Amen. Het leerde hem welke meerwaarde zo'n optreden kan hebben. De intimiteit vormde die avond een krachtig bindmiddel tussen zanger en publiek. De set bevatte uiteraard songs, begeleid op gitaar, maar ook gedeclameerd of a capella gezongen. Daarnaast vormden stukken proza en achtergrondverhalen een ander, nieuw element. In zijn verhalen laat Lau namelijk veel meer humor toe dan in zijn songs. Het verhaal van de woedende barpianist bijvoorbeeld, die op een schnabbel een complete transformatie ondergaat. De vrouw die lingerie achterlaat in het huis van haar rivale. Een kwartet binnenvaartschippers dat er over Friezen en allochtonen een zeer uitgesproken mening op na houdt, namelijk dat ze niet deugen. En ongetwijfeld zal hij dit alles larderen met nieuwe (backstage) anekdotes, opgetekend tijdens de Scene-tour deze zomer.

Het is dan ook niet vreemd dat hij heeft besloten zijn zevende theaterprogramma zo te maken. Alleen met 't publiek, slechts gewapend met gitaar en papier, losser en meer improviserend dan we van hem gewend zijn. Onder het motto: 'Hier kom ik aan, hier ben ik lief, ik geef mezelf aan jou.'

De bezetting: Thé Lau (gitaar en stem).

Klik hier voor de speellijst.

Voor meer informatie: www.thelau.nl

========================================



Mojo Concerts