Ingezonden persbericht


()

PERSBERICHT

Media Republic ontwikkelt campagne voor KPN en Samsung tijdens internationale Borstkankermaand

Amsterdam, 21 september 2007 -- KPN en Samsung steunen Stichting Pink Ribbon. Gedurende oktober ontvangen consumenten bij aanschaf van een KPN en Samsung Pink Ribbon Ladyphone een unieke City Walk Guide met stadswandelingen van BN'ers. Een groots kick-off event waarbij 500 vrouwen een levende roze ribbon vormen vindt 30 september plaats op het Museumplein in Amsterdam. Crossmediabureau Media Republic is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de campagne die in samenwerking met PR bureau Winkelman en Van Hessen en Instore communicatiebureau Compasso Mundocom wordt uitgerold.

Omdat bewegen preventief werkt tegen borstkanker heeft Stichting Pink Ribbon gekozen voor 'beweging' als campagneboodschap. Vanuit dit inzicht is een City Walk Guide - met inspirerende stadswandelingen van verschillende BN'ers, waaronder Wendy van Dijk, Marlies Dekkers en Quinty Trustfull - ontwikkeld. Bij de aanschaf van een Ladyphone ontvangen consumenten deze unieke gids als incentive. KPN en Samsung maken bovendien per verkocht toestel 10 euro over aan Stichting Pink Ribbon.

Om deze actie bekend te maken bij de doelgroep is een campagne ontwikkeld waarbij een breed scala aan media elementen worden ingezet, waaronder incentives, een grootschalig (pers)event, diverse printuitingen, redactionele aandacht in diverse vrouwentitels, in-store promotiematerialen, online bannering, de actiesite www.steunpinkribbon.nl en non spot-advertising via radio.

Als groots kick-off event komen op zondag 30 september in totaal 1000 vrouwen bij elkaar op het Museumplein om aandacht te vragen voor de strijd tegen borstkanker. Ongeveer 500 vrouwen zullen op het plein een menselijke roze ribbon vormen, welke met twee helikopters en een vliegtuig vanuit de lucht gefilmd en gefotografeerd zal worden. Hierna start de Amsterdam City Walk, waarbij de vrouwen gezamenlijk de favoriete route van Winston Gerschtanowitz, tv-presentator en bestuurslid van Stichting Pink Ribbon, lopen. De route loopt o.a. langs het Vondelpark, PC Hooftstraat, Leidseplein en de Spiegelgracht, waarna hij eindigt op de Hobbemastraat bij The Mansion, waar een feestelijke borrel plaats zal vinden om te vieren dat de deelnemers samen in beweging komen tegen borstkanker. Voor elke deelnemer maken KPN en Samsung nog eens 5 euro over aan Stichting Pink Ribbon.

Cyrille Bastiaansen, adviseur marketingcommunicatie bij KPN en Martine Batenburg, trade marketeer bij Samsung: 'KPN en Samsung steunen Stichting Pink Ribbon omdat borstkanker een belangrijk onderwerp is onder (jonge) vrouwen. Een deel van ons portfolio is gericht op vrouwen en daarom willen wij op een krachtige en bijzondere manier aandacht vragen voor dit maatschappelijk relevante onderwerp. In 2006 maakte een vergelijkbare actie het mogelijk om ¤ 220.350,- aan Pink Ribbon te doneren.'

Voorbeelden advertenties voor bovenstaande campagne: http://www.mediarepublic.com/clients/pinkribbon2007/ Advertenties/PR_ad02_post_MarieClaire213x268.pdf

http://www.mediarepublic.com/clients/pinkribbon2007/ Advertenties/PR_ad02_pre_MarieClaire213x268.pdf

Voorbeelden advertentie Pink Ribbon Magazine:
http://www.mediarepublic.com/clients/pinkribbon2007/ Advertenties/pinkribbon_ads_213x268.pdf

Voorbeeld Flyer:
http://www.mediarepublic.com/clients/pinkribbon2007/ Advertenties/Flyer_Pink Ribbon_CityWalk-groep1.pdf

EINDE PERSBERICHT

Over MEDIA REPUBLIC - www.mediarepublic.com
MEDIA REPUBLIC is een van de leidende cross mediabedrijven, gespecialiseerd in de ontwikkeling van formats, content en campagnes voor internationale merken. MEDIA REPUBLIC maakt gebruik van innovatieve manieren om consumenten te raken in de echte wereld én de virtuele wereld. Er werken op dit moment 65 gepassioneerde professionals. MEDIA REPUBLIC is gevestigd in hartje Amsterdam.

Meer informatie:

Saskia Matser
Telefoon: +31 (0)20 797 79 00
E-mail: saskia@mediarepublic.com
www.mediarepublic.com
(*) Media Republic|Herengracht 386|1016 CJ Amsterdam|T: 020-7977900|F: 020-7977901