Politie Midden- en West Brabant

Jonge vrouw verongelukt op NS-station Rijen

RIJEN, 30 september 2007

Jonge vrouw verongelukt op NS-station Rijen

RIJEN: Een jonge vrouw is zaterdagavond rond 22.30 uur om het leven gekomen bij NS-station Rijen. De vrouw liep over
voetgangersoversteekplaats aldaar toen ze werd gegrepen door een trein. Ze was op slag dood; haar identiteit is nog niet vastgesteld. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval. De met slagbomen beveiligde oversteekplaats ligt op enkele tientallen meters van de overgang aan de Julianastraat.

Het slachtoffer was in het gezelschap van een groep jongeren. Deze is op het politiebureau in Rijen opgevangen en van de jongeren zijn getuigenverklaringen afgenomen. Voor hen is Slachtofferhulp ingeschakeld. Dat geldt ook voor andere mensen die op het station getuige zijn geweest van het ongeval.

De trein, een intercity die vanaf Tilburg in de richting van Den Haag reed, kwam een paar honderd meter na het station tot stilstand. Het treinverkeer werd direct stilgelegd. Naar schatting twintig tot dertig reizigers hebben enkele uren in de trein vastgezeten; de NS zette voor hen bussen in.

Forensisch rechercheurs van de politie Midden en West Brabant hebben een onderzoek ingesteld. Daarbij wordt samengewerkt met collegas van de Spoorwegpolitie.

Auteur: Andre van den Hul