Politie Groningen

Zondag 30 september 2007

Provincie Groningen, 30-09-2007

Sellingen: gewonden door aanrijding

Bij een ongeval op de Beetserweg zijn zaterdagmiddag een man, een vrouw en twee kinderen uit Sellingen gewond geraakt. De 31-jarige vrouw reed met haar twee kinderen in de auto in de richting van de Denneweg. De 18-jarige bestuurder reed in tegenovergestelde richting. Omdat de vrouw niet genoeg rechts reed, kwam ze in botsing met haar tegenligger. Alle betrokken zijn voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Beide autos raakten zwaar beschadigd en zijn afgesleept. Vanwege de schade aan de autos worden beide kentekenbewijzen ingevorderd. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: man fietst tegen slagboom

Een man (leeftijd en woonplaats onbekend) is zaterdagmiddag in de Astraat tegen de slagboom van de Abrug gefietst. Een getuige verklaarde dat de bel van de slagbomen ging en dat ze naar beneden gingen. De fietser is er tegenaan gereden. Hierdoor kwam hij ten val en liep een hoofdwond op. Hij is voor behandeling per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Zevenhuizen: bestuurder gewond na aanrijding

Een 30-jarige automobilist uit De Wilp is zaterdagmorgen op de Veldstreek gewond geraakt na een aanrijding. Een 78-jarige automobilist uit Jonkersvaart (Marum) verleende op de kruising met de Oudewijk geen voorrang aan de man uit De Wilp. Om een aanrijding te voorkomen is de bestuurder uit De Wilp naar rechts uitgeweken. Hij kwam vervolgens in een hekwerk naast de kruising terecht. Hierdoor liep hij nekletsel op. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: man toont geslachtsdeel

Een 55-jarige man uit Assen is zaterdagnacht aangehouden voor openbare schennis. Agenten kregen van horecaportiers een melding dat de man meerdere vrouwen lastig viel en hierbij zijn geslachtsdeel toonde. Hij werd aangehouden door de portiers en overgedragen aan agenten. Na kort verblijf op het politiebureau mocht hij het bureau weer verlaten. Hij kreeg een tijdelijke ontzegging voor een gedeelte van de binnenstad mee en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man aangehouden na huiselijk geweld

Een 23-jarige Stadjer is zaterdagnacht in een café in de binnenstad aangehouden voor huiselijk geweld. Hij gaf zijn ex, een 50-jarige medewerkster van het café, een paar vuistslagen tegen haar hoofd en in haar gezicht. De aanwezige mensen hebben hem in bedwang gehouden en de politie gewaarschuwd. Hij werd ingerekend. De vrouw verklaarde de hele dag al te worden lastiggevallen door haar ex. De man is ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snorfietser zonder rijbewijs in de olie

De politie heeft zaterdagnacht in de Dirk Huizingastraat een 22-jarige Stadjer aangehouden voor rijden onder invloed. Controle leverde een alcoholpromillage van ruim 1,2 op. Daarnaast reed hij zonder rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: politie treedt op bij vechtpartij

De politie heeft zaterdagnacht bij een vechtpartij in de Poelestraat zes mannen aangehouden. De verdachten zijn in de leeftijd van 21 tot 23 jaar en komen uit Groningen. Surveillerende agenten merkten een ruzie op en gingen er op af. Een groep mannen deelde over en weer klappen en trappen uit. Agenten scheidden de verdachten en kregen hierbij hulp van een aantal vrienden van de vechtersbazen. Ze kregen versterking van collegas. Een voor een werden de verdachten uit de groep gehaald en aangehouden. Sommige verdachten keerden zich tegen de agenten. Deze werden alsnog met gepast geweld ingerekend. Ook werden diverse beledigingen geuit in de richting van agenten. Een verdachte probeerde de groep op te ruien tegen de agenten. Dit resulteerde uiteindelijk ook in zijn aanhouding. De agenten trokken zich terug, waarna ook de rust terugkeerde. Het gebied werd door cameratoezicht in de gaten gehouden. Vijf verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Winschoten: alcomobilist raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft zaterdagmiddag in de Zeeheldenstraat een 54-jarige inwoner van Winschoten aangehouden voor rijden onder invloed. Het bleef niet alleen bij zijn aanhouding, ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij reed in zijn auto achteruit tegen een taxi. Er ontstond lichte schade. Agenten roken dat hij had gedronken en een blaastest bevestigde hun vermoeden. Op het bureau bleek dat hij bijna 2,2 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt een rapportage van de aanrijding en een proces-verbaal.

Winschoten: inbraakmelding leidt tot hennepkwekerij

Agenten hebben zaterdagavond in een woning aan de Molenhornstraat drie mannen aangehouden. De politie kreeg een melding van een mogelijke inbraak op het adres. Een buurtbewoner sprak de agenten aan en wees hen op het openstaande raam. Een agent klom het dak op en zag binnen een man lopen. Hij opende op verzoek van de agent de deur. De overige agenten konden ook naar binnen. In de woning troffen ze naast de verdachten ook een hennepkwekerij. Alleen de apparatuur en hennep- en stekafval werden gevonden. De stroom werd illegaal afgetapt. De kwekerij werd ontmanteld en de drie verdachten, twee 20-jarigen uit Hoogezand en een 21-jarige uit Winschoten, werden aangehouden. Ook bleek een van hen een groot geldbedrag op zak te hebben. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Kolham: bloedproef voor slingerende bestuurder

Een 61-jarige automobilist uit Haren is op de Hoofdweg in Kolham langs de kant van de weg gezet vanwege zijn slingerde rijgedrag. Een blaastest gaf aan dat hij alcohol had gedronken. Op het bureau lukte het hem niet om de ademanalysetest uit te voeren. Van hem werd een bloedproef afgenomen om het alcoholgebruik te kunnen vaststellen.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Leek, Lindensteinlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1036, aantal overtredingen: 121, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal, Semsstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 925, aantal overtredingen: 97, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 675, aantal overtredingen: 157, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.