Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg zondag 30 september

TILBURG, 30 september 2007

Drie Tilburgers aangehouden na achtervolging en schietincident in Tilburg-Zuid

TILBURG: De politie heeft zaterdag drie Tilburgers (16, 17 en 19 jaar) aangehouden die worden verdacht van diefstal cq heling van een auto. Het drietal is in verzekering gesteld. Deze aanhoudingen zaterdagmiddag en -avond volgen op een achtervolging en een schietincident waarbij de politie Midden en West Brabant zaterdagmorgen rond 03.30 uur betrokken was.

Aan de door de KLPD ingezette achtervolging op de A58 kwam, zoals eerder gemeld, een einde toen de auto met daarin drie mannen op de Ringbaan-Zuid van de weg raakte en in een sloot belandde. De drie inzittenden vluchtten weg. In een poging hen aan te houden werd door agenten geschoten. Het drietal wist echter te ontkomen, ondanks een uitgebreide speurtocht met honden in de omgeving.

Zoals gebruikelijk bij incidenten waarbij politiemensen zich genoodzaakt voelen te schieten, stelt de Rijksrecherche nu een onderzoek in.

NB. De woordvoering in deze zaak ligt bij het OM in Breda (076-8872403).

Politie opnieuw handen vol aan horecatoezicht in centrum van Tilburg

TILBURG: Het was wederom een drukke dienst voor de agenten die waren belast met horecatoezicht zaterdagavond- en nacht. Nadat er vrijdagavond- en nacht al tien aanhoudingen werden verricht, stokte te teller afgelopen nacht op vijftien aanhoudingen.

Er waren opvallend veel aanhoudingen in verband met openlijk geweld.

Zo werd een 31-jarige Tilburger op het Piusplein aangehouden, nadat hij een 21-jarige Oirschotse in een kroeg had geslagen. Op de Juliana van Stolbergstraat werden drie mannen aangehouden op verdenking van de mishandeling van een 19-jarige Tilburger. Het gaat om twee Tilburgers (17 en 18 jaar) en een 16-jarige jongen uit Oisterwijk. Ook vrouwen lieten zich zaterdagnacht niet onbetuigd als het ging om mishandeling. Op het Koningsplein sloegen twee Tilburgse vrouwen (beide 31 jaar) een 29-jarige inwoonster van Dongen.

Verder werd een 20-jarige Tilburger in een disco aan de Heuvelring aangehouden wegens het bezit van een flesje GHB. Wegens het gooien van vuurwerk door een openstaand raam van een flat aan de Heuvelring werd een 22-jarige inwoner van Westerbork aangehouden.

Ten slotte werd een gesignaleerd persoon gearresteerd en werden zes mannen in afzonderlijke situaties aangehouden, omdat ze hun identiteitsbewijs niet konden overleggen. De politie waarschuwt dat iedereen daartoe verplicht is en dat het niet kunnen tonen van een ID tot vervelende situaties kan leiden.

Er werden tijdens het horecatoezicht ook nog tien bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen, alcohol drinken op straat, overtreden gesloten verklaring, geen gordel dragen en niet kunnen tonen van identiteitsbewijs.

Beschonken Tilburgse automobilisten aangehouden

TILBURG: Een 32-jarige Tilburger is zaterdagavond ronde de klok van 22.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijgedrag op de Hart van Brabantlaan viel agenten op en zij besloten hem op de Ringbaan-West aan de kant te zetten. Hij blies op het bureau niet minder dan 835 ug/l. Daarmee kon hij direct zijn rijbewijs inleveren, want dat wordt ingevorderd bij scores boven 570 ug/l. De man is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden

Kort na 23.00 uur werd op de Stroomlaan een 76-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden. Hij blies 360 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man kreeg na verhoor een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal mee.

Aanhouding Tilburger na vernieling bij woning ex-vriendin

TILBURG: De politie heeft zondagmorgen rond 05.00 uur op de Oldenzaalsingel een 38-jarige Tillburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht bij de in de omgeving gelegen woning van zijn ex-vriendin diverse vernielingen te hebben aangericht. De man is in verzekering gesteld. De vrouw heeft aangifte gedaan van vernieling, bedreiging en stalking.

Auteur: Andre van den Hul