Persbericht

Jeroen Bleekemolen op ereschavot tijdens A1 Grand Prix Zandvoort

Broer Sebastiaan wint in Clio Cup, podiums voor Van Riet en Bos

Zandvoort, 30 september - Jeroen Bleekemolen is vandaag tijdens de A1 Grand Prix van Zandvoort als 3de en 8ste geëindigd. De 25-jarige Aerdenhouter wist tijdens de opening van het nieuwe A1 GP-seizoen een fraai podium te scoren tijdens de sprintrace. Later op de dag eindigde hij als 8ste tijdens de hoofdwedstrijd. Broer Sebastiaan Bleekemolen kende in het supportprogramma succes door de eerste Clio Cup-manche te winnen. Team Bleekemolen veroverde dit weekeinde aan de Noord-Hollandse kust ook nog podiumplaatsen met Pim van Riet (Clio Cup) en Hans Bos (Swift Cup).

A1 GP

Jeroen Bleekemolen startte tijdens de sprintrace op zondagochtend als vijfde. Door tijdens de 12 rondjes tellende manche zowel Zwitserland als Mexico in te halen, gaf hij de vele tienduizenden aanwezige toeschouwers veel reden tot juichen. Jeroen was uiteraard ook bijzonder verheugd toen hij na afloop achter Team Zuid-Afrika en Frankrijk als derde het ereschavot mocht beklimmen.

Omdat de kwalificatie voor de hoofdrace op zaterdag zeer matig was verlopen, moest Jeroen Bleekemolen op zondagmiddag tijdens de 'hoofdmaaltijd' vanaf een magere 11de plek vertrekken. In een veld met 22 landenteams kende Jeroen ook nog een slechte start en verloor hij vijf plaatsen. Hij wist zich uiteindelijk echter terug te knokken naar P8, goed voor drie kampioenschapspunten.

'Fantastisch'

,,Gelukkig kon ik in mijn tweede stint heel veel goed maken'', vertelde Jeroen na afloop. ,,Toen ik wagens ging inhalen, reageerde het publiek weer massaal. Dat was fantastisch. Ik ben blij dat ik in de eerste wedstrijd een podium heb kunnen scoren. Dat is zowel top voor mij als het massaal opgekomen publiek.''

Clio Cup
In de Clio Cup was er succes voor Sebastiaan Bleekemolen. Op zaterdag won hij de eerste manche van het weekend. De Haarlemmer voerde vrijwel de gehele wedstrijd het veld aan en streek soeverein zijn tweede opeenvolgende zege in de Clio's op.

In de top

Ook de titelkandidaten Pim van Riet (Castricum) en Melvin de Groot (Amsterdam) finishten in de top. Van Riet pakte een keurig nette tweede plaats, terwijl De Groot de vierde stek veroverde. Terwijl René Steenmetz (Breda) het laatste plekje van de toptien veroverde, kwam Piet de Gier (Soest) als 13de over de meet. Gastrijder Nick Bleekemolen (Callantsoog) werd als 17de afgevlagd, terwijl Hans Rutte (Haarlem) en Michael Bleekemolen (Aerdenhout) beiden na een spin de finish niet haalden.

Tijdens de tweede manche had Sebastiaan Bleekemolen minder geluk. Hij moest zijn Clio al na drie rondjes in de pitbox parkeren omdat, na een 'bezoekje' over een hoge curbstone, zijn wagen olie en water lekte en daarmee de motor kapot ging. Na een ongelukkige touché met Wilko Becker viel ook vader Michael Bleekemolen uit. Pim van Riet miste zijn tweede podiumplek door op slechts twee tienden van een seconde van de nummer drie als vierde te finishen. Van Riet, die wel de snelste raceronde noteerde en zo een extra kampioenschapspunt veroverde, staat met nog twee races te gaan tweede in het klassement. Melvin de Groot, die als zevende werd afgevlagd, heeft als de nummer drie in de tussenrangschikking ook nog titelkansen. Nick Bleekemolen (13de), René Steenmetz (14de) en Piet de Gier (18de) konden zich tijdens de tweede Clio-manche niet in de strijd om te prijzen mengen. Hans Rutte viel uit nadat een concurrent hem hard had geraakt.

Swift Cup
In de Swift Cup was er een hoofdrol voor Hans Bos. De coureur uit Gorinchem had zich met P4 sterk gekwalificeerd, maar moest door een snelle spin in de eerste race aan een enorme inhaalrace beginnen. Hij werkte zich in de regen knap op van plek 18 naar 7, nog goed voor twee kampioenschapspunten. Bart van Raamsdonk (Kapellen) miste met positie 9 net aan de punten, terwijl Cees van Oord (Sleeuwijk) als 12de werd afgevlagd. Laura Kool (Lijnden) had haar debuut voor Team Bleekemolen vast beter voorgesteld, want zij spinde hard de baan af in de Arie Luyendijk-bocht.

Eerste podium ooit

In de tweede wedstrijd van het weekend maakte Hans Bos het helemaal waar. Met een prachtig gereden wedstrijd pakte hij met plek 3 zijn allereerste autosportpodium ooit. Bart van Raamsdonk miste met wederom een negende stek heel nipt de punten, terwijl Cees van Oord uitviel. Laura Kool moest in de beginfase van de race een pitstop maken hetgeen haar veel tijd kostte. Zij ging uiteindelijk op 2 ronden achterstand op de winnaar als 15de over de meet.

Uitslagen A1 GP-weekend Zandvoort, 29 & 30 september 2007.

A1 GRAND PRIX

Sprintrace : 1. Team Zuid-Afrika 12 ronden in 18:01,087, 2. Frankrijk op 7,532 seconden, 3. Nederland (Jeroen Bleekemolen) op 8,097, 4. Mexico op 8,205, 5. Zwitserland op 8,581, 6. Duitsland op 10,344, 7. Groot-Brittannië op 10,566, 8. Ierland op 12,168, 9. Nieuw-Zeeland op 13,934, 10. India op 18,516.

Hoofdrace: 1. Team Groot-Brittannië 45 ronden in 1:09.51,301, 2. Zuid-Afrika op 5,742 seconden, 3. Zwitserland op 7,974, 4. Mexico op 11,516, 5. Frankrijk op 25,789, 6. Ierland op 33,697, 7. Nieuw-Zeeland op 47,635, 8. Nederland (Jeroen Bleekemolen) op 49,270, 9. Duitsland op 49,876, 10. Tsjechië op 59,664.

CLIO CUP
Race 1: 1. Sebastiaan Bleekemolen 12 ronden, 2. Pim van Riet op 2,825 seconden, 3. Tim Buijs op 2,995, 4. Melvin de Groot op 4,740, 10. René Steenmetz op 18,122, 13. Piet de Gier op 19,015, 17. Nick Bleekemolen op 32,585. Uitgevallen: Hans Rutte en Michael Bleekemolen.

Race 2: 1. Tim Buijs 12 ronden, 2. Marcel Duits op 1,260 seconden, 3. Peter Bergervoet op 1,975, 4. Pim van Riet op 2,183, 7. Melvin de Groot op 9,437, 13. Nick Bleekemolen op 22,566, 14. René Steenmetz op 25,724, 18. Piet de Gier op 1 ronde. Uitgevallen: Sebastiaan Bleekemolen, Michael Bleekemolen, Hans Rutte.

SWIFT CUP
Race 1: 1. Steve Kirsch 12 ronden, 2. Tim van Gog op 4,012 seconden, 3. Sandra Douma op 13,466, 7. Hans Bos 32,394, 9. Bart van Raamsdonk op 34,937, 12. Cees van Oord op 1:13,489. Uitgevallen: Laura Kool.

Race 2: 1. Sandra Douma 12 ronden, 2. Martin van Rossen jr. op 1,337 seconden, 3. Hans Bos op 1,474, 9. Bart van Raamsdonk op 16,135, 15. Laura Kool op 2 ronden. Uitgevallen: Cees van Oord.