verkiezing cpo van het jaar 2007

Alfa Delta Compendium
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 30-05-2007 11:03

Amsterdam, 30 mei 2007

verkiezing cpo van het jaar 2007

Op woensdag 3 oktober wordt in het geheel vernieuwde Spant te Bussum de CPO (Chief Procurement Officer) van het jaar 2007 gekozen. De jury en het aanwezige publiek bepalen wie deze titel een jaar lang mag voeren en de CPO Award 2007 in ontvangst mag nemen.

Waarom de CPO Award
Inkoop wordt steeds belangrijker binnen organisaties en hun strategieën. Daardoor komen er meer prominente functies op inkoopgebied zoals de Chief Procurement Officer. De CPO Award is in het leven geroepen om de pioniers op het gebied van inkoop te stimuleren en om het vak te promoten.

In 2006 werd Willem van Oppen (rechts op de foto) CPO van het jaar vanwege zijn opvallende inkoopinnovaties die een grote bijdrage leverden aan het herstel van KPN na de crisis.

Hans Büthker, CPO van Stork (links op foto), won in 2005 de CPO Award voor zijn 'house of procurement', waarmee hij in alle lagen van de organisatie inkoopvoordelen boekte. Hij overhandigt hier de prijs aan zijn opvolger.

Nomineren van favoriete CPO
Dit jaar is er de mogelijkheid om CPO's, inkoopdirecteuren en hoofden inkoop aan te melden via de website www.cpo-dag.nl. In het aanmeldformulier vragen we naar een korte motivatie. De aangemelde CPO's maken kans om door de jury definitief genomineerd te worden voor de shortlist.

Young Talent Award
Naast de CPO Award wordt dit jaar ook een Young Talent Award uitgereikt aan het aanstormende inkooptalent van Nederland. Ook hier kunnen bezoekers van www.cpo-dag.nl hun favoriet aanmelden zodat zij kans maken op deze Award.

Organisatie
Alfa Delta Compendium en NEVI (de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement) organiseren deze derde editie van de CPO-dag. Het inkoopvakblad Deal! is mediapartner van de CPO-dag.


-------------------------------------------

Noot voor de redactie,