Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Vooraankondiging Themadag `Samen werken aan lokale veiligheid'

13 augustus 2007

BZK organiseert op 3 oktober a.s. de themadag `Samen werken aan lokale veiligheid'. Vorig jaar is met groot succes een themadag georganiseerd over de samenwerking tussen gemeenten en politie. De deelnemers spraken af om na een jaar weer bij elkaar te komen, maar dit keer met ook de andere `partners in veiligheid'.

De themadag wordt gehouden op een goed te bereiken locatie in Den Haag of omstreken. Deelname aan deze dag is gratis. De dag start om 10.00 uur. De focus van de dag ligt op het uitwisselen van goede voorbeelden en ervaringen uit de praktijk. Ook zal gezamenlijk worden bepaald hoe de agenda van de toekomst eruit moet zien en welke concrete acties daaraan kunnen worden gekoppeld. De dag wordt afgesloten met een borrel.

Doel van de dag Doel van de dag is om vertegenwoordigers van gemeenten, politie, OM, woningbouwcorporaties, welzijnsinstellingen en andere veiligheidspartners op lokaal niveau inzichten, informatie en instrumenten te verschaffen waar de lokale samenwerking direct voordeel van heeft.

Het programma in grote lijnen We geven eerst aan wat er nationaal in gang is gezet om de samenwerking tussen lokale ketenpartners te faciliteren en stimuleren. Daarna worden de resultaten van het Project Veilige Gemeenten toegelicht. Dit project is gericht op het versterken van de regierol van gemeenten.

Vervolgens biedt professor Gabriël van den Brink het boek 'Prachtwijken?! Mogelijkheden en beperkingen van Nederlandse probleemwijken' aan. Professor Van den Brink geeft een schets van onderzoeksresultaten en lessen die kunnen worden getrokken voor de samenwerking in de aanpak van veiligheidsvragen in probleemwijken. Er zijn lokaal en in de wijken veel goede voorbeelden van een effectieve samenwerking tussen ketenpartners. In de workshops komt een brede selectie van voorbeelden aan bod over o.a. aanpak overlast jeugd en alcohol, regionale samenwerking, wijkaanpak en radicalisering.

Dit jaar streven we ernaar om juist de minder bekende voorbeelden te laten zien, waarbij vooral op de uitvoering wordt ingegaan.

Binnenkort ontvangt u het hele programma en de workshops waarvoor u zich in kunt schrijven. Een nadrukkelijke oproep is om ook vooral uw veiligheidspartners mee te nemen!

Heeft u alvast vragen, dan kunt u contact opnemen met: Milja Braam, e-mail: milja.braam@minbzk.nl , telefoon: 070 - 426 6789 of Chantal Kouwenberg, e-mail: chantal.kouwenberg@minbzk.nl , telefoon: 070 - 426 8866.
---

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties