Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Themadag: "Samen werken aan lokale veiligheid"

10 september 2007

Hierbij bent u van harte uitgenodigd om op 3 oktober de BZK themadag `Samen werken aan lokale veiligheid' bij te wonen. Deze dag is niet alleen voor gemeenteambtenaren, ook vertegenwoordigers van politie, OM, woningbouwcorporaties, welzijnsinstellingen, onderwijs en andere veiligheidspartners op lokaal niveau zijn welkom.

Doel van de dag is om met elkaar in contact te komen en de (veiligheids)partners op lokaal niveau inzichten, informatie en instrumenten te verschaffen waar de lokale samenwerking direct voordeel van heeft. Dit gebeurt op verschillende manieren:
1. door te kijken wat er het afgelopen jaar -landelijk- is bereikt;
2. door de deelnemers te informeren over landelijke ontwikkelingen en faciliteiten;
3. door volop ruimte te geven aan goede voorbeelden en ervaringen uit de praktijk in een aantal workshops en zo een forum te bieden om van elkaar te leren.
4. door concrete acties te formuleren voor het komende jaar (agenda voor de toekomst).

De themadag zal op woensdag 3 oktober 2007 van 10.00 tot 17.00 uur in het World Forum Convention Center (WFCC) in Den Haag plaatsvinden.

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is aanwezig om de dag te openen en het boek "Prachtwijken?! Mogelijkheden en beperkingen van Nederlandse probleemwijken" in ontvangst te nemen.

Meer informatie over de thema's en aanmelden via de website www.lokaleveiligheid.nl (extern) Deelname aan deze dag (inclusief parkeerkaart) is gratis.

Stuur deze uitnodiging vooral door aan uw collega's en partners op lokaal niveau.

Graag tot ziens op 3 oktober!

Zie ook


* Website themadag 3 oktober
---

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties