Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Maastricht, 17 september 2007

Protomation, Technomed en Weir Minerals strijden om Limburg Export Award

Softwareontwikkelaar Protomation uit Sittard, toeleverancier van medische accessoires Technomed uit Maastricht Airport en pompenproducent Weir Minerals uit Venlo strijden om de Limburg Export Award 2007. De drie ondernemingen zijn door de vakjury geselecteerd uit een aantal inzendingen uit de hele provincie. "Het niveau van de kandidaten was hoog," zegt Ardy Assink van de organiserende Export Sociëteit Limburg. "Het was daarom voor de jury niet eenvoudig om afvallers aan te wijzen."

Op 3 oktober wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt tijdens een televisieopname van L1 bij het bedrijf Adams Paukenfabriek BV in Ittervoort, vorig jaar winnaar van de eerste Limburg Export Award. De winnaar incasseert een geldprijs van 10.000 euro, een sculptuur van de Roermondse kunstenaar Dick van Wijk en uiteraard de eer. De runners-up kunnen rekenen op een uitnodiging voor gratis deelname aan een buitenlandse handelsreis. L1 heeft van de drie genomineerde bedrijven een gefilmd portret gemaakt. Die worden beurtelings uitgezonden in het avondprogramma Zaken in Zicht en wel op 12, 19 en 26 september.

De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit Limburg en wordt provinciebreed gedragen door Syntens, de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), MKB Limburg en de Hogeschool Zuyd. Sponsoren zijn Rabobank, NV Industriebank LIOF, Baat accountants en fiscalisten, De Lage Landen partners in finance, Kamer van Koophandel Zuid-Limburg en de Provincie Limburg. Door de bijdragen van sponsoren is de verkiezing voor drie jaar gegarandeerd.

De vakjury wordt gevormd door H. Benjamins, LWV-voorzitter; Océ-bestuurslid J. Dix; voorzitter J. Mans, Kamer van Koophandel Zuid-Limburg; G. van Giersbergen, De Lage Landen International BV; Maastricht Aachen Airport-directeur J. Tindemans; P. Lommen, Baat accountants en fiscalisten; F. Nieukerke, voorzitter Export Sociëteit Limburg; oud-LWV-voorzitter J. Nijhuis; P. Vossen (NV Industriebank LIOF); L. Rutten, Rabobank en UM-professor J. Lemmink.


Ingezonden persbericht