Ingezonden persbericht


Persbericht

Pop@film 2007 focust op videoclips

De videoclip is de ultieme vereniging van beeld en muziek. Pop@film, de jaarlijkse bijeenkomst tijdens het Nederlands Film Festival van filmmakers en popmuzikanten, focust dit jaar op de creatieve videoclip. In speeddate-sessies gaan de filmmakers en muzikanten op zoek naar een match, nadat zij eerst hebben kennisgemaakt met elkaars werk. Tijdens dezelfde bijeenkomst blikt het TAX-videoclipfonds terug op een aantal door hun gesubsidieerde clips. De regeling bestaat precies een jaar en stelt zich ten doel de kwaliteit van Nederlandse videoclips een impuls te geven.

Pop@film 2007 wordt gehouden op woensdag 3 oktober van 15.00 tot 17.00 uur in de Theaterzaal van het Festivalpaviljoen (Neude) van het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Precies een jaar geleden werd tijdens Pop@film het TAX-videoclipfonds gelanceerd: een regeling van het Fonds BKVB en het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties waar subsidie aangevraagd kan worden voor het maken van een videoclip (zie www.videoclipfonds.nl). Filmmaker Erik de Bruyn, curator van de tentoonstelling Nederclips Bart Rutten en (pop)journalist Bernard Hulsman nemen onder leiding van Sarah Meuleman (Vrij Nederland) tijdens Pop@film een aantal van de gesubsidieerde clips onder de loep.

In het tweede deel van Pop@film maken popmuzikanten kennis met filmmakers. Voorafgaand aan de bijeenkomst heeft een selectie popmuzikanten, waaronder Maurits Westerik van Gem, Perquisite van Pete Philly & Perquisite, Simon Akkermans van C-Mon & Kypski en Otto Wichers (Lucky Fonz III), films uit het Kort!- en Vers-programma gezien. Tijdens Pop@film worden zij uitgenodigd om onder leiding van Robbert Tilli (NPI) in speeddates op het podium in contact te treden met de makers. Is er een match?

Voorgaande edities van Pop@film toonden aan dat vooral onbekendheid met elkaars wereld een vruchtbare samenwerking in de weg staat. De nadruk ligt dan ook op de kennismaking van filmmakers en popmuzikanten met elkaars werk en mogelijkheden. Filmmakers kunnen laten zien hoe zij een idee in beeld kunnen brengen en popartiesten kunnen jonge filmmakers een platform bieden. Het TAX-videoclipfonds, dat de samenwerking tussen beeldmakers en popartiesten stimuleert, kan daarbij een belangrijke stimulans zijn.

Pop@film is een gezamenlijk programma van het Nationaal Pop Instituut en het Nederlands Film Festival, in samenwerking met het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties.

Aanmelden

Toegang tot Pop@film 2007 is op uitnodiging. Aanmelden svp via e-mail: specprog@filmfestival.nl, met vermelding van naam, e-mailadres en eventueel bedrijfsnaam en contactgegevens daarvan.

Aan de redactie:

Pers kan zich voor verslaggeving aanmelden via e-mail: specprog@filmfestival.nl

Meer informatie:

TAX-videoclipfonds, Titia Vuyk (titia.vuyk@stimuleringsfonds.nl / 020 6233901)

Nationaal Pop Instituut, Willem van Zeeland (willem@willemvanzeeland.nl / 06 15018371)

Nederlands Film Festival, Paul Westgeest (p.westgeest@filmfestival.nl / 06 15696479)