Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Dag van de stage op 3 oktober 2007

Stageplaatsen zijn een belangrijke stepping stone voor de entree op de arbeidsmarkt. Eén op de vijf stagiaires houdt er een baan aan over. Op dit moment ontbreken, helaas nog steeds, voldoende passende stageplaatsen
en kan niet iedere leerling stagelopen. Vooral jongeren met een biculturele achtergrond hebben nog grote moeite om een stageplek te vinden.

Er is dus nog een wereld te winnen op het gebied van beroepsoriëntatie, matching, stagebegeleiding en de inhoud van stages. Daarom organiseren Stageplaatsen.nu, FNV en Colo in samenwerking met diverse maatschappelijke organisaties de Dag van de Stage. Onder de titel Slimmer op stage zullen bedrijfsleven, onderwijs, politiek, sociale partners en jongeren(organisaties) stil staan bij het onderwerp stage. Centraal hierbij staat het thema begeleiding in al haar facetten. Focus ligt op mbo-leerlingen (niveau 1 en 2), maar ook stages van vmbo (kader)leerlingen komen aan bod. Speciale aandacht is er voor de positie van jongeren afkomstig uit etnische minderheden.

In een discussiearena gaan leerlingen ondersteund door jongerenorganisaties interactief aan de slag met ideeën en oplossingen voor de stageproblematiek in het beroepsonderwijs. Zij delen hun inspirerende voorbeelden en initiatieven met de aanwezige vertegenwoordigers van betrokken partijen. In de arena proberen zij deze gladiatoren te winnen voor hun oplossingen en aan te zetten tot actie. Meer informatie over de Dag van de Stage vindt u op www.dagvandestage.nl.