Topdeskundigen over klimaatverandering Symposium 3 oktober in Zeist

20/09/2007 12:16



CSO Adviesbureau voor Milieu, Ruimte en Water



Bunnik, 20 september 2007

PERSBERICHT

CSO Adviesbureau voor Ruimte, Water en Milieu
Postbus 2
3980 CA Bunnik


- Valt de klimaatverandering te keren,of moeten we de inrichting van ons land snel aanpassen aan de omstandigheden? Kunnen we straks nog wonen in uiterwaarden en polders?


- Wat is de grootste dreiging: de stijging van de zeespiegel of de grotere aanvoer van rivierwater?


- Biedt de klimaatverandering nieuwe kansen? Hebben warme zomers en natte winters ook voordelen?

Vier Nederlandse topdeskundigen geven vanuit verschillend perspectief hun visie op de gevolgen van de klimaatverandering voor onder andere het Nederlandse waterbeheer, de ruimtelijke ordening en het milieu- en energiebeleid. Ze doen dat op 3 oktober, vanaf 13.30 uur tijdens een symposium in Slot Zeist, voor een publiek van onder andere beleidsmedewerkers uit de milieusector. Het symposium duurt tot ongeveer 17.00 uur en wordt afgesloten met een forumdiscussie.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom bij het symposium.

Het symposium heeft als motto:

Klimaatverandering en waterbeheer:
Gods water over Gods akker laten lopen?

De sprekers:

- Klaas van Egmond, directeur van het Milieu- en Natuurplanbureau en hoogleraar milieukunde in Utrecht;
- Frans Berkhout, hoogleraar innovatie en duurzaamheid,tevens directeur Instituut voor Milieuvraagstukken (IVM), Vrije Universiteit, Amsterdam; Frans Berkhout is medeauteur van het rapport van het klimaatpanel IPCC van de Verenigde Naties;
- Salomon Kroonenberg, hoogleraar Toegepaste Geologie aan de Technische Universiteit te Delft en auteur van het boek "De menselijke maat: de aarde over tienduizend jaar". Hij plaatst hierin de klimaatverandering in het perspectief van de geologische tijdschaal;
- Fred Offerein, directeur provincie Limburg en voormalig projectleider Grensmaasproject. Dit project is opgezet om overlast van hoog water langs de Maas te beteugelen.

Het symposium wordt geopend door Luc Kohsiek, plaatsvervangend directeur-generaal van Rijkswaterstaat.

Dagvoorzitter is Marjon de Hond, weervrouw bij het NOS Journaal.

Aanleiding
Aanleiding voor het symposium is het 25-jarig bestaan van CSO Adviesbureau voor Ruimte, Water en Milieu. CSO is een landelijk actief adviesbureau, met zijn hoofdkantoor in Bunnik, dat zowel overheid als bedrijfsleven tot zijn klanten rekent. Bij het symposium zullen ruim 200 van onze relaties aanwezig zijn. Onder hen beleidsambtenaren van Rijkswaterstaat, ministeries, provincies, gemeenten en waterschappen, maar ook projectontwikkelaars en ondernemers uit de weg- en waterbouw.

Lokatie:
Slot Zeist, Zinzendorflaan 1, 3703 CE Zeist

Datum en tijd:
3 oktober van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Einde persbericht





http://www.cso.nl