Universiteit van Tilburg 20 september 2007

Aftrap eerste Rechten Topklas 3 oktober

De eerste Topklas voor de betere rechtenstudent is populair. Van de 33 ambitieuze talenten die zich hebben ingeschreven, kunnen er maar twintig worden geplaatst. Zij mogen zes extra cursussen bovenop het reguliere bachelorprogramma volgen.

De Universiteit van Tilburg biedt rechtenstudenten die in hun eerste jaar excellent hebben gescoord vanaf dit studiejaar de mogelijkheid om in het tweede en derde bachelorjaar deel te nemen aan de Topklas Rechten. Inspirerende thema's gekoppeld aan kleinschalige en interactieve onderwijsvormen geven de Topklasstudent de gelegenheid zich intellectueel en inhoudelijk verder te ontwikkelen. Het programma geeft de opleiding tot jurist een extra dimensie, omdat de onderwerpen verder gaan dan het geldende recht.
In totaal werden 54 rechtenstudenten persoonlijk uitgenodigd deel te nemen. Zij haalden het eerste studiejaar minstens 54 studiepunten met gemiddeld een zeven of hoger. Van de geselecteerden zijn er 14 vrouw en 6 man.

Eerste Topklas
De aftrap van de eerste Rechten Topklas vindt plaats op woensdag 3 oktober. Hoogleraar Strafrecht Theo de Roos zal na de opening door de decaan van de Faculteit Rechtsgeleerdheid Philip Eijlander het eerste topcollege verzorgen over de rol van leken in de rechtspraak.