RVD / Kon. Huis nr. 211: Prinses Laurentien - Overheidscongres 2007

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

PRINSES LAURENTIEN SPREEKT OP OVERHEIDSCONGRES OVER LAAGGELETTERDEN IN KENNISSAMENLEVING

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden houdt woensdag 3 oktober in het Kurhaus te Scheveningen een toespraak bij het Overheidscongres 2007. De Prinses, voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven, gaat in op de gevolgen van de kennisintensieve samenleving voor de 1,5 miljoen laaggeletterde Nederlanders en de consequenties die dit heeft voor overheid en bedrijfsleven.

Het Overheidscongres, mogelijk gemaakt door 13 organisaties uit de ICT-wereld, wordt dit jaar voor de zevende keer gehouden. Dit jaar staat de vraag centraal wat de invloed van kennis en informatie is op maatschappij en overheid. Het kabinet streeft naar een sterke vermindering van het aantal ambtenaren. Dit stelt andere eisen aan de mensen die bij en met de overheid werken.

Het voldoende beheersen van lees- en schrijfvaardigheden, maar ook ICT-vaardigheden is steeds essentiëler om mee te kunnen komen met de ontwikkelingen in onze kennisintensieve samenleving. Anderzijds heeft onze samenleving voldoende vaardige burgers nodig om gezond, economisch krachtig en duurzaam te zijn. Naarmate bedrijven en overheidsorganisaties meer gebruik maken van ICT-oplossingen, zullen zij een groter beroep doen op de vaardigheden van klanten en burgers. De Prinses zal in haar toespraak ingaan op het belang van beheersing van lees-, schrijf en ICT-vaardigheden en de congresdeelnemers oproepen zich hier binnen en buiten hun organisaties actief voor in te zetten.

Het Overheidscongres richt zich op bestuurders, beleidsmakers en -uitvoerders van centrale en decentrale overheden.

Noot voor redacties (