Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Uitreiking eerste uitgave gedichtenbundel Geert Koenen

Op 3 oktober wordt de eerste uitgave van Mijn zwarte vriend uitgereikt in Bibliotheek IJsselmonde.

Op woensdag 3 oktober om 19.00 uur wordt de eerste uitgave van Mijn zwarte vriend uitgereikt aan Geert Koenen in Bibliotheek IJsselmonde. Enkele van zijn gedichten zal hij dan voordragen en iedereen is hierbij van harte welkom. De avond wordt muziekaal begeleid door de Friese troubadour Jaap Louwes afkomstig uit Haulerwijk.

De gedichten in deze bundel zijn bijna allemaal ontstaan uit waarnemingen en belevenissen uit het geboortedorp van Geert Koenen, het Friese Haulerwijk en zijn huidige woonplaats Rotterdam-IJsselmonde. Gedichten toegankelijk voor een breed lezerspubliek en waarin men zichzelf kan herkennen, geïnspireerd door alles uit het dagelijks leven.

Bezoekers worden in de gelegenheid gesteld om de gedichtenbundel te kopen en te laten signeren. Na deze dag is de gedichtenbundel ook verkrijgbaar bij boekhandel van der Pol, Kouwenoord 87, 3079 LG Rotterdam of via Internet www.freemusketeers.nl

Geert Koenen (1941) werd geboren in het Friese Haulerwijk en verhuisde in 1957 naar Rotterdam. Hij doorliep in de jaren zeventig de avond MAVO in Rotterdam en volgde later cursussen op sociaal gebied, vakbondswerk en bedrijfscursussen bij energiebedrijf Eneco. Gedichten schrijft hij sinds 1970, waarbij zijn dagboek een belangrijke inspiratiebron is. Hij houdt zich tegenwoordig vooral bezig met zijn kleinkinderen en ziet in het schrijven van gedichten een aangename bezigheid.