Gemeente Binnenmaas

Bijeenkomst sportverenigingen over sportstimulering

Op woensdag 3 oktober zijn alle sportaanbieders in de gemeente Binnenmaas van harte welkom in het gemeentehuis aan de Sportlaan in Maasdam. Om 20.00 uur begint daar een bijeenkomst over het project 'Kies voor Hart en Sport'. Sportverenigingen en andere sportaanbieders, commercieel en niet-commercieel, zijn uitgenodigd om hier te horen wat het project inhoudt en welke rol zij daarin kunnen vervullen.

Kies voor Hart en Sport
'Kies voor Hart en Sport' is één van de projecten waarvoor de gemeente Binnenmaas geld heeft ontvangen vanuit de stimuleringsregeling Buurt Onderwijs en Sport (BOS) van het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In 2006 heeft Binnenmaas bij het ministerie een voorstel ingediend voor een aantal projecten om achterstanden van jongeren van 4 tot en met 19 jaar aan te pakken. Doel van 'Kies voor Hart en Sport' is om jongeren te laten zien met welke leefstijl gezondheidsrisicos op latere leeftijd kleiner zijn. Het programma richt zich vooral op basisschoolleerlingen in de groepen 7 en 8, waarbij extra aandacht uitgaat naar kinderen van 10 tot en met 13 jaar die niet of weinig actief zijn. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Sportservice Zuid-Holland.

Scholen willen meedoen
Van de 15 basisscholen in Binnenmaas gaan er 13 meedoen aan het project. Op de scholen worden lessen gegeven over gezonde voeding, het hart en sportvoorlichting. Onontbeerlijk voor het slagen van het project is echter ook de deelname van sportaanbieders uit Binnenmaas. Hen wordt gevraagd een kennismakingscursus van 5 lessen te verzorgen voor de leerlingen die deelnemen aan het project. Er wordt een boekje gemaakt met een overzicht van de deelnemende sportaanbieders. De leerlingen kunnen hieruit kiezen welke sport hen leuk lijkt en welke sport ze willen gaan uitproberen. Uiteraard is het achterliggende doel dat leerlingen het zo leuk en belangrijk vinden dat ze in hun vrije tijd meer gaan sporten en bewegen.

Sportverenigingen zijn nodig
Alle sportaanbieders hebben een uitnodiging gehad voor de informatiebijeenkomst op woensdag 3 oktober om 20.00 uur in het gemeentehuis in Maasdam. In een korte presentatie wordt het project 'Kies voor Hart en Sport' toegelicht, en wordt verteld over ervaringen in andere gemeenten. Wat is de rol van sportverenigingen, wat wordt van hen verwacht als ze meedoen en hoe kunnen ze helpen om kinderen in Binnenmaas enthousiast aan het sporten te krijgen.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl