Ingezonden persbericht


GELIJKE KANSEN TOCHTEN IN AMSTERDAM VAN START

In het kader van het Europees Jaar van Gelijke Kansen voor Iedereen presenteert E-Quality, kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit, woensdag 3 oktober het boek Gelijke Kansen Tochten in Amsterdam. Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid brengt een werkbezoek aan deze bijeenkomst en zal het eerste exemplaar van het boek in ontvangst nemen. In het boek wordt een aantal wandel- en fietstochten beschreven die langs de belangrijkste plekken op het gebied van emancipatie en gelijke behandeling leiden. Wij nodigen u van harte uit voor deze bijeenkomst.

In de Westerkerk in Amsterdam heet gastvrouw Godelieve van Heteren, voormalig PvdA Tweede Kamerlid en huidig voorzitter van de Nederlandse Coördinatie van de Europese Vrouwenlobby de genodigden om 11.00 uur welkom. De tochten worden aangeboden aan Ahmed Aboutaleb, staatssecretaris van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij zal na de bijeenkomst op pad gaan met een aantal bezoekers. Daarna zullen de andere genodigden, waaronder blinde en slechtziende mensen, vrijwilligers van COC en meldpunt discriminatie Amsterdam, in groepjes de tochten gaan lopen of fietsen.

Overhandiging Estafettestokje

Het jaar 2007 is door de Europese Commissie uitgeroepen tot het Europees Jaar van Gelijke Kansen voor Iedereen. In het kader van dit jaar heeft E-Quality de tochten samengesteld. Tijdens het jaar staat in estafettevorm steeds één van de zes non-discriminatiegronden centraal. E-Quality neemt tijdens de bijeenkomst het estafettestokje over van expertisecentrum LEEFtijd. De maand oktober staat in het teken van geslacht en etnische afstamming.

Bijzondere tochten

Naast de routes langs bijvoorbeeld het Homomonument, het Verzetsmuseum, het huis van Anne Frank, musea, synagogen en moskeeën, lezen de wandelaars en fietsers in het boek over de betekenis van deze gebouwen, plaatsen en monumenten. Daarnaast is informatie opgenomen over de Nederlandse en Europese wetgeving op het gebied van gelijke behandeling en wordt een overzicht gegeven van organisaties op het terrein van gelijke kansen en het Nederlandse beleid op dit gebied. Eén wandeltocht is verkrijgbaar in braille en in een audioversie die te beluisteren is op een geluidsdrager. Het boek Gelijke Kansen Tochten is gratis te bestellen of te downloaden op www.e-quality.nl/gelijkekansentochten. Het is ook gratis verkrijgbaar bij de AKO boekhandel op Amsterdam Centraal Station.

Aanmelden

Graag vernemen wij het als u van deze uitnodiging gebruik wilt maken. U kunt hiervoor contact opnemen met Katja Elmendorp van Actorion Communicatie Adviseurs (katjaelmendorp@actorion.nl en 026 - 443 82 87). Ook voor meer informatie kunt u bij haar terecht. De bijeenkomst vindt plaats van 11.00 tot 13.00 uur in de Westerkerk in Amsterdam (Prinsengracht 282). We vragen u tijdig aanwezig te zijn.