Gemeente Enkhuizen

26 September 2007 Patricia de Munnik-Blank (VVD/D66) Klaas Kok (CDA) Joke Kuijsten-Bouma (CU)
v.l.n.r. Patricia de Munnik-Blank (VVD/D66), Harry Wijchers (NE), Klaas Kok (CDA) en Joke Kuijsten-Bouma (CU)

Presentatie nieuw coalitie-akkoord Samen op koers

Vandaag hebben Nieuw Enkhuizen, VVD/D66, CDA en ChristenUnie hun coalitie-akkoord gepresenteerd, waarin het beleid voor de periode voor 2007 2010 in Enkhuizen wordt weergegeven. De coalitie wil voor de eigen burgers een goed en benaderbaar stadsbestuur zijn waar tot 2010 een daadkrachtig en koersvast optreden van verwacht mag worden. Samen met en voor de burgers werken aan de stad, onder het motto: Samen op koers.
In de raadsvergadering van woensdag 3 oktober is dit coalitie-akkoord onderwerp van een politiek debat.

Overeenstemming coalitie-akkoord

Vorige week werd tussen Nieuw Enkhuizen, VVD/D66, CDA en CU een principe-akkoord op hoofdlijnen bereikt. In de afgelopen week is het akkoord met nadere details uitgewerkt. Omdat VVD/D66 en CDA ook lang hebben meegeschreven aan het in 2006 gesloten coalitie-akkoord, is dit akkoord het vertrekpunt voor deze besprekingen geweest. Vanuit een ieders specifieke achtergrond en inbreng zijn hierop vervolgens aanpassingen doorgevoerd en nuances aangebracht. Veel onderdelen in het coalitie-akkoord zullen dan ook bekend voorkomen.

Het coalitie-akkoord geldt tot aan de verkiezingen van 2010. Gedurende deze periode wil de coalitie met en voor de burgers daadkrachtig werken aan de stad. Het coalitie-akkoord heeft daarom de titel Samen op koers meegekregen.

De volledige tekst van het coalitie-akkoord is te lezen op www.enkhuizen.nl.
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl