Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

Tentoonstelling Fascination of light van 3 tot 18 oktober op de VU

Laat je fascineren door 'fascination of light'

Tussen 3 en 18 oktober doet de Europese expositie 'fascination of light' de Vrije Universiteit Amsterdam aan. In steden als Berlijn, Parijs en Brussel was de tentoonstelling al een groot succes.

Tijdens een bezoek aan 'fascination of light' leert de bezoeker alles over licht, het groeiende belang hiervan in de innovatieve industrie en de toepassingen in het dagelijks leven. Tijdens uw bezoek aan de tentoonstelling, zal u duidelijk worden waarom de 21ste eeuw de eeuw van het 'foton' genoemd wordt.

Ondanks dat de tentoonstelling vooral gericht is op kinderen en tieners, zijn mensen van alle leeftijden welkom. De bezoeker zal aan de hand van 20 hands-on experimenten, zoals een lichtdichte tent van 3 meter hoog en een 3D televisie, de wereld van de fotonica ontdekken. Wanneer een experiment niet duidelijk is of als u gewoon meer uitleg wilt, kunt u terecht bij de verschillende gidsen die aanwezig zijn.

Op zaterdag 6 oktober is de tentoonstelling geopend voor iedereen die zich graag wil laten fascineren door de vele verschillende mogelijkheden van licht. De tentoonstelling heeft plaats in het OZW-gebouw van de Vrije Universiteit, de Boelelaan 1109, en de deuren zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is voor iedereen gratis.