Gemeente Alkmaar


26 september 2007

Stadsboerderij de Hout viert woensdag 3 oktober Dierendag

Onder het motto 'Kind, dier en boek' viert Stadsboerderij de Hout woensdag 3 oktober Dierendag. Er zijn deze dag veel extra kinderactiviteiten. Schrijfster Marina Numan komt naar de Stadsboerderij om voor te lezen uit haar populaire kleuterboek 'Sla maar om'.

Kinderen kunnen deze dierendag op Stadsboerderij De Hout een (kunst)koe melken, de Fabeltjeskrant is te zien op tv en speciaal voor deze dag heeft de Stadsboerderij ook papegaaien. Verder zorgt Bibliotheek Alkmaar voor kleurplaten, folders en boeken, die in een speciale leeshoek heerlijk rustig doorgebladerd en gelezen kunnen worden (van 11.00 tot 16.00 uur).

Marina Numan leest 's middags voor uit haar kleuterboek 'Sla maar om' (om 13.00 en 14.00 uur). Het boek dingt dit jaar mee naar de Gouden Griffel. De verhalen gaan over de dieren die ook te zien en te aaien zijn op de Stadsboerderij. De grappige belevenissen van Hamstertje Proppie, de muis Dr. Kwik, Het Kippenkind en nog veel meer dierenvriendjes, zijn een feest om naar te kijken en te luisteren. Het ijverige Miertje Schrobbedientje loopt als een rode draad door het boek en de kinderen vinden het prachtig om haar op iedere bladzijde te zoeken. Ook zal Marina Numan samen met de kinderen het bekende schapenliedje van Kleumpje Deumpje gaan zingen. Bovendien krijgen alle kinderen iets lekkers van Hamstertje Proppie! Deze middag is ook een door de schrijfster gesigneerd boek verkrijgbaar.

Omdat de Alkmaarder Hout, het park waar de Stadsboerderij te vinden is, 400 jaar bestaat, is het boek 'De Alkmaarder Hout, Vier eeuwen met liefde in de Alkmaarder Hout', deze dierendag met E 2,50 korting te koop voor slechts 10 euro.

Meer informatie: afdeling Communicatie, André Bakker, tel. (072) 548 89 91.
-----------------------

---- --