Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
inlichtingen
Floris de Jonge/Sef Derkx
telefoon
077 352 21 12

Rechtenvrije persfoto's downloadable van
http://www.limburgsmuseum.nl/pers/heksen/

Leuke activiteiten bij heksenexpositie
KINDERBOEKENWEEK IN HET LIMBURGS MUSEUM
Op woensdag 3 oktober start de 53ste Kinderboekenweek die tien dagen later op zaterdag 13 oktober wordt afgesloten. Het motto dit jaar is Sub Rosa - Boeken vol geheimen. Centraal staan boeken over geheimzinnige figuren, geheime schatten en mysterieuze avonturen.

Het thema van de komende Kinderboekenweek sluit naadloos aan bij de lopende familietentoonstelling Zwerkballen, grobbebollen en toverkollen - Heksen en tovenaars van vroeger en nu die nog tot en met zondag 31 oktober aanstaande te zien is. De aantrekkelijke, interactieve expositie gaat over de historische en moderne heks, het beeld van de heks en tovenaar zoals dat naar voren treedt uit volksverhalen, literatuur, kunst, film en televisie en over de heksenvervolgingen in de zeventiende eeuw tengevolge waarvan tientallen vrouwen en mannen op valse of fabuleuze beschuldigingen ter dood zijn veroordeeld.

Op 3, 7 en 10 oktober organiseert het Limburgs Museum voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en voor iedereen die jong van hart is gebleven speciale voorleessessies, die alle drie de dagen starten om 14.00 en 15.00 uur. In Limburg en daarbuiten zijn zeer veel volksverhalen over heksen en tovenaars, ook is er een rijke schat aan jeugdliteratuur over magische mannen en vrouwen. De voorlezers, Marleen Jacobs op 3 en 10 oktober en Kees Verbeek op 7 oktober, hebben uit de rijke bibliotheek van heksenverhalen geput en zullen enkele spannende geschiedenissen gaan vertellen. Aansluitend kunnen de kinderen gratis deelnemen aan de speurtocht Een vinger met grote gevolgen in de heksententoonstelling.

Limburgs Museum
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo
tel 077 352 21 12
web www.limburgsmuseum.nl

open
dinsdag tot en met zondag 11-17 uur
maandagen gesloten