Lintjesregen Dierenbescherming en verkiezing Dierenheld 2007

27/09/2007 12:20



Ned. Ver. tot Bescherming van Dieren



Uitnodiging: Lintjesregen Dierenbescherming en verkiezing Dierenheld 2007

Geachte redactie,

Aan de vooravond van Werelddierendag speldt de landelijke Dierenbescherming zo'n honderd mensen tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Ecodrome in Zwolle een lintje op omdat zij zich op een bijzondere of heldhaftige wijze hebben ingezet voor dieren in nood. Uit hun midden heeft de Dierenbescherming vijf kandidaten geselecteerd die in aanmerking komen voor de titel 'Dierenheld 2007' . Het publiek bepaalt via www.dierenbescherming.nl wie de uiteindelijke winnaar wordt van de eretitel en een bedrag van 7.500 euro, te besteden aan een goed dierendoel naar keuze.

De bekendste genomineerde is ongetwijfeld Micky Nijboer, die het plan bedacht om met eigen paarden de kudde van meer dan honderd paarden die vorig jaar november bij Marrum (Fr.) ingesloten werd door het water naar het vaste land te loodsen. Maar ook het brandweerkorps uit Alkmaar dat op spectaculaire wijze een drachtige koe uit een zwembad redde is kanshebber. Minder opvallend, maar volgens de Dierenbescherming absoluut moedig was de reddingsactie van twee zusjes van een gestrande bruinvis op Texel en de doortastende actie van een vrouw die zelf gewond raakte bij haar sprong in een sloot om een verdrinkend schaap op het droge te helpen. B? van Winschoten zijn tenslotte door de Dierenbescherming genomineerd vanwege het besluit om geen circussen met wilde dieren in de gemeente te tolereren.

U bent van harte uitgenodigd deze avond op 3 oktober a.s. in het Ecodrome aan de Willemsvaart 19 in Zwolle bij te wonen.

Globaal programma:

19:30 Welkom door Frank Dales, directeur Dierenbescherming
19:35 Optreden 'Amazing Stroopwafels'
19:50 Opspelden lintjes + groepsfoto
21:10 Bekendmaking 'Dierenheld 2007'

Met vriendelijke groet,
DIERENBESCHERMING,

Niels Dorland, woordvoerder.





http://www.dierenbescherming.nl