Ingezonden persbericht


Persbericht

Wat heeft Madonna met navigatie te maken, en wat doet Emile Ratelband op het navigatie event?

Nuenen (NL), 27 september 2007

Deze vraag, en vele andere vragen zullen beantwoord worden tijdens het Benelux navigatie event, dat voor de derde keer plaatsvindt op 3 Oktober in de High Tech Campus te Eindhoven.

Dit event is een unieke combinatie van seminar, rally, beurs en prijsuitreiking, en biedt een unieke mogelijkheid om op één dag alles over de ontwikkelingen in de navigatiemarkt te weten te komen (nieuwe businessmodellen, trends, services en technologie).

Seminar
Sprekers uit de (inter)nationale navigatie-industrie geven hun visie over de mogelijkheden in de nabije toekomst van navigatie, en over de toepassingen die ons autorijden zullen beïnvloeden. Na de keynote speakers kan de bezoeker kiezen uit twee keer twee parallelle sessies, elk met een eigen thema. De thema's die tijdens het seminar aan de orde zullen komen zijn;
* onboard versus offboard (connected navigation) navigatie
* tracking en tracing (fleetmanagement)/automotive
* location based services

* technologie en usability trends

Tijdens de pauzes is er voldoende gelegenheid tot het vergaren van informatie en het bezoeken van de stands waar de nieuwste producten en diensten gedemonstreerd worden. Het seminar start om 11.30 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur.

Sprekers van de volgende (inter)nationale organisaties komen spreken (in alfabetische volgorde); Keynote sprekers; GfK, Navteq.
Overige sprekers; AND, Be-Mobile, Instruxion, KPN, MIT (Massachusetts Institute of Technology), MYPOI World, Nuance, NXP, PTV Ordis, RAM Mobile Data, Research in Motion (Blackberry), ROAD Holding (van Roel Pieper), SiRF, Tele Atlas, TomTom, Tyntec, Webraska.

Deelnemers voor het seminar kunnen zich aanmelden via www.navigatieevent.com/seminar.htm.

Emile Ratelband
Tijdens de lunchpauze zal een veiling gehouden worden ten gunste van stichting See you in Djibouti (www.seeyouindjibouti.com). De veilingmeester is Emile Ratelband, die op geheel eigen wijze de producten zal veilen.

Rally
In de ochtend van 3 oktober 2007 start ook de derde editie van de Benelux Navigation Rally, verdeeld over twee etappes, vanuit de High Tech Campus te Eindhoven. Tijdens de rally zullen de rallyteams, bestaande uit twee personen niet alleen opdrachten uitvoeren, maar ook navigatiesystemen testen.

Aan het eind van de dag worden twee wisselbekers uitgegeven;
- het best beoordeelde navigatiesysteem
- de keuze van de redactie.
De winnaars van de voorgaande edities waren TomTom en Mio Tech in 2005, en Becker en Route66 in 2006. Daarnaast worden ook prijzen toegekend aan de beste drie presterende rallyteams. Dit jaar zullen rond de dertig rallyteams meedoen. De volgende leveranciers van navigatiesystemen leveren producten om aan de rally mee te doen (in alfabetische volgorde); Acer, Becker, Blaupunkt, Garmin, Medion, Mio, MyGuide, Navigon, Navman, Nokia, Pioneer, Route66, Thinknavi, TomTom, VDO-Dayton, ViaMichelin

Rallyteams mogen kosteloos meedoen, en kunnen zich aanmelden via www.navigatieevent.com/rally.htm.

Beurs
De beurs is dit jaar fors uitgebreid.
De volgende bedrijven zijn aanwezig en demonstreren hun producten en/of diensten (in alfabetische volgorde); A&C, Acer, AND, Becker, BI Automotive, Binatone, Carcomm, Falk, Garmin, Inforad, Instruxion, Keomo, KPN, LG, Medion, Mio, MyGuide, MyPoi World, Navigatiestemmen.nl, Navigon, Nokia, Opti Mount, Packard Bell, Route66, Sony, Tele Atlas, Thinknavi, Tomtom, ViaMichelin

Elke deelnemer aan het seminar of de rally kan kosteloos de stands bezoeken.

Diner, awards- en pijsuitreiking
Na de afsluiting van het seminar en de terugkeer van de rallyteams kan men tussen de stands ervaringen uitwisselen tijdens de borrel. Aansluitend is er een walking diner. Tijdens dit diner worden de winnende leveranciers van de navigatiesystemen en de winnende rallyteams bekend gemaakt.

De dag eindigt om 20.30 om in 2008 wederom georganiseerd te worden.

Meer informatie over het event en inschrijving kan op www.navigatieevent.com