Gemeente IJsselstein


Proef losloop- en uitlaatplekken honden

Datum: vrijdag 28 september 2007
Voor veel bewoners is hondenoverlast (en vooral de uitwerpselen op straat) één van de ergernissen.

Van 3 oktober t/m 2 januari 2008 loopt een proef in de wijk Achterveld-Groenvliet. De bewonersgroep Achterveld-Groenvliet heeft samen met de gemeente een hondenkaart opgesteld waarop aangegeven is waar honden losloopplekken en honden uitlaatplekken zijn. De kaart is tevens verspreid onder de hondenbezitters. Na de proefperiode wordt geëvalueerd of de aangewezen stroken voldoende functioneren.

In de hele gemeente geldt echter wel dat er wordt gehandhaafd op de opruimplicht en het aanlijnen van honden. Wilt u als bewonersgroep ook meedenken over de uitvoering van het hondenbeleid dan kunt u mailen naar de wijkcoördinator: info@ijsselstein.nl.
Veel gestelde vragen

1. Wie controleert op de naleving van de regels? Zowel politie als handhavingteams (buitengewone opsporingsambtenaren) controleren op naleving van de regels en kunnen boetes uitdelen. Tevens kunnen zij naar uw identificatie vragen.
2. Mag ik uitwerpselen van mijn hond in de goot laten liggen? Voorheen was het toegestaan de uitwerpselen te laten liggen in de goot. Deze regel is echter komen te vervallen.

3. Kan ik ontheffing krijgen voor de opruimplicht? U bent verplicht de uitwerpselen op te ruimen en u dient dan ook zelf te zorgen voor een opruimmiddel. Voor opruimmiddelen kunt u terecht bij dierenspeciaalzaken en supermarkten. Vaak is een boterhamzakje al voldoende om op zak te hebben.

4. Waar kan ik het zakje met hondenpoep kwijt? U kunt de volle zakjes deponeren in de grijze container of in de aanwezige vuilnisbakken.